Ο John Galliano αλλάζει τη μόδα

Μόδα

15 Μαΐου 2020

GALLIANO MAIN

Ανατρεπτικός και εκκεντρικός όπως λίγοι ο John Galliano είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που δίνει η συγκυρία του Covid-19 και να αλλάξει τη μόδα.


Η είσοδος της ψηφιακής εποχής, όσο ποτέ μέχρι σήμερα, ανοίγει νέους δρόμους στην επικοινωνία και ο Galliano σκοπεύει να τους ακολουθήσει.

Μιλώντας στον διαδικτυακό κύκλο συζητήσεων της Vogue «Global Conversations» με θέμα τη βιομηχανία της μόδας ο Galliano είπε στην καλή του φίλη, αρχισυντάκτρια της Vogue Anna Wintour ότι «θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος για την ελευθερία της δημιουργίας και τη δημιουργική διαδικασία».


Χιλιάδες θεατές συντονίστηκαν, στην live συζήτηση, για να ακούσουν και να δουν τις απόψεις δύο ανθρώπων που κατευθύνουν σε μεγάλο βαθμό τη μόδα.


«Μου αρέσει η παραγωγή μιας επίδειξης μόδας», είπε ο σχεδιαστής, «απλά πρέπει να το ξεπεράσω και να αποδεχτώ την πραγματικότητα και να κοιτάξω μπροστά».

 

 

Προς το παρόν, σχεδιάζει τη συλλογή Artisanal του Maison Margiela με μέλη της ομάδας του μέσω Zoom, και χρησιμοποιεί αυτές τις νέες τεχνολογίες για να προωθήσει μια νέα μεθοδολογία για την προβολή της μόδας.


«Αυτό που θα αξιοποιήσω είναι το πώς καταγράφω αυτήν την ιστορία, αυτή τη συλλογή και δουλεύω με όλη την τεχνολογία που υπάρχει. Μέσω αυτής μπορώ να αναδείξω την αυθεντικότητα του ενδύματος, ότι είμαι μόδιστρος», ανέφερε.


Όσο για το εάν η επόμενη επίδειξη μόδας του Margiela 3D, CGI, AR, θα είναι εικονική ή κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί» ο Galliano αρκέστηκε να την περιγράψει ως «μια περιπέτεια που δεν την έχει ζήσει ποτέ πριν!».


«Ξέρετε, μου αρέσει να κάνω μικρότερες επιδείξεις μόδας, περισσότερο με φίλους, όπου ο καθένας παίρνει μια πρώτη θέση και τώρα ίσως να έχω κάποιους προσκεκλημένους στον κυβερνοχώρο που θα κάθονται εκεί: συγγραφείς, ηθοποιούς, ποιητές κλπ. Η δημιουργική διαδικασία θα είναι η δημιουργική διαδικασία. Είμαι τυχερός, ή αρκετά ευαίσθητος και συντονίζομαι με αυτά τα πράγματα» είπε ο Galliano.


Ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας παραμένει συνδεδεμένος με τους νεότερους συναδέλφους του μέσω του διαδικτύου, συμμετέχοντας σε πάρτι στο Zoom και παρατηρώντας τι φορά ο καθένας.

 

 

«Έχετε δει τα πάρτι στο Zoom; Είδα πριν από μέρες του Στίβεν Κλάιν, ήταν σπουδαίο! Οι νεότεροι θα συνεχίσουν να θέλουν να είναι σαγηνευτικοί, ακόμα κι αν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Ειλικρινά πιστεύω ότι τα ρούχα των ανθρώπων θα είναι εμπνευσμένα από το πως επιδρά η λήξη του εγκλεισμού. Κρατάω τα μάτια και τα αυτιά μου ανοιχτά, σίγουρα», τόνισε ο σχεδιαστής.

 

Αν και η τεχνολογία «τρέχει» σαρώνοντας τα πάντα ο Galliano δηλώνει υπέρμετρα παθιασμένοςμε αυτό που κάνει, «Είμαι μόδιστρος. Μου δίνει ώθηση η τέχνη και η αφοσίωση της ομάδας μου και η ελευθερία να δημιουργώ. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Νομίζω ότι μπορείς να είσαι οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο, και αν μπορείς να είσαι οτιδήποτε, μπορούμε απλώς να προσπαθήσουμε να είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας και ευγενικοί στον πλανήτη μας;»

 


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς