Ο ΟΗΕ κάνει έκκληση για λήψη μέτρων κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Ευζωία

10 Απριλίου 2020

Endoikogeniaki Via

Για τις «παράπλευρες απώλειες» της καραντίνας την εποχή του κορωνοιού, που δεν είναι άλλες από τις γυναίκες και τα παιδιά θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, έκανε λόγω ο γ. γ του ΟΗΕ Antonio Guterres.

 


Βλέποντας τα ποσοστά της βίας μέσα στα σπίτια, να αυξάνουν ραγδαία τον τελευταίο μήνα, ο γ.γ των Ηνωμένων Εθνών έκανε έκκληση στους ηγέτες του κόσμου να λάβουν δραστικά μέτρα για να επέλθει «ειρήνη στο σπίτι -και στα σπιτικά- όλου του κόσμου».

 

«Για πολλές γυναίκες και κορίτσια η απειλή ελλοχεύει εκεί που θα έπρεπε να είναι πιο ασφαλείς. Στα ίδια τους τα σπίτια. Γι' αυτό κάνω σήμερα νέα έκκληση για ειρήνη στο σπίτι -και στα σπιτικά- όλου του κόσμου» αναφέρει.

 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε εκατομμύρια ανθρώπους έχει δημιουργήσει νοσηρές καταστάσεις σε πολλές οικογένειες και σπίτια με αποτέλεσμα χιλιάδες γυναίκες και παιδιά να είναι παγιδευμένα στον ίδιο χώρο με βίαιους συντρόφους, συζύγους και γονείς.

 

Χιλιάδες από αυτές δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να ζητήσουν βοήθεια με τον ΟΗΕ να ζητά για το λόγο αυτό να υπάρξουν άμεσα δραστικά μέτρα ώστε: να αυξηθεί η χρηματοδότηση για ηλεκτρονικές υπηρεσίες και οργανώσεις κατά της βίας, να διασφαλιστεί ότι ο θύτης θα διώκεται και τέλος να υπάρξει εγκατάσταση συστημάτων προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης σε φαρμακεία και σε σούπερ μάρκετ όπου οι γυναίκες θα μπορούν να ζητούν βοήθεια.


Συντακτική Ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς