6 τρόποι για να γλιτώσετε από τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα

Ομορφιά

15 Απριλίου 2020

Mavroi Kykloi

Λένε, και δικαίως, οτι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής.

 

Ένα κουρασμένο και ταλαιπωρημένο βλέμμα όμως, σίγουρα δεν αντανακλά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και επειδή η ένταση και η κούραση της ημέρας δύσκολα κρύβονται, υπάρχουν μικρές, χρήσιμες και κυρίως ανέξοδες τακτικές για να εξαφανίσουμε τα σημάδια του στρες και της κόπωσης και να αφήσουμε να μάτια να λάμψουν στο πρόσωπο.

 

Κρύα κομπρέσα και παγάκια

 

Το κρύο μειώνει το πρήξιμο και μπορεί να αποδειχθεί λυτρωτικό για τα πρησμένα μάτια. Μια κρύα κομπρέσα είναι πολύ αναζωογονητική και θα αποσυμφορήσει άμεσα την περιοχή γύρω από τα μάτια.

 

Τα μοντέλα ωστόσο και κυρίως η Kate Moss, έχουν συχνά αναφερθεί σε μια ακραία αλλά άμεσα αποτελεσματική τακτική. Γεμίστε με παγάκια και κρύο νερό μια λεκάνη και βάλτε το πρόσωπό σας μέσα για όσο αντέχεται. Όταν θα σηκώσετε το κεφάλι, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

 

Χαμομήλι

 

Μπορεί επιστημονικά να μην έχει αποδειχθεί πλήρως, αλλά το χαμομήλι φαίνεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μπορείτε να βάλετε το σακουλάκι χαμομηλιού στην κατάψυξη και να το τοποθετήσετε μετά πάνω στα μάτια σας ή να βράσετε το χαμομήλι και να κάνετε κομπρέσες. Θα ξεκουράσετε και θα καθαρίσετε την περιοχή των ματιών. Είναι ευεργετικό εάν χρησιμοποιείται φακούς επαφής.  

 

Ασπράδι αυγού

 

Το ασπράδι του αυγού έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό ενάντια στους μαύρους κύκλους. Χτυπήστε ένα ασπράδι αυγού για αρκετή ώρα και απλώστε το με ένα πινέλο στα κλειστά βλέφαρα και στους μαύρους κύκλους. Αφήστε το για 20 λεπτά και μετά ξεπλένετε. Το αποτελέσμα είναι ικανοποιητικό.

 

Βιταμίνη Ε

 

Προμηθευτείτε υγρή βιταμίνη Ε από τα φαρμακεία (υπάρχει και σε αμπούλες) και ρίξτε 2-3 σταγόνες σε 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Απορροφήστε το μείγμα με ένα βαμβάκι και τοποθετείστε το στα μάτια σας για 20 λεπτά.

 

Φέτες αγγουριού

 

Οι φέτες αγγουριού έχουν αποδειχθεί πραγματικά θαυματουργές! Οι αντιοξειδωτικές ουσίες του αγγουριού μειώνουν τον ερεθισμό, το πρήξιμο και την φλεγμονή στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και τοποθετήστε τις φέτες αγγουριού στα μάτια σας για 4-5 λεπτά. 

 

Σακουλάκια τσαγιού

 

Αφήστε τα σακουλάκια τσαγιού σε λίγο νερό και αμέσως βάλτε τα για μισή ώρα στην κατάψυξη. Οταν τα βγάλετε, τοποθετείστε τα παγωμένα στα μάτια σας για 30 λεπτά. Είναι ένα εξαιρετικό tip για την αντιμετώπιση και των δυσχρωμιών.


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς