Μικρά μυστικά για λαμπερά και υγιή μαλλιά

Ομορφιά

15 Απριλίου 2020

Lampera Mallia

Η παραμονή στο σπίτι θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά για τα μαλλιά μας. Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει μειωθεί αισθητά και η παραμονή στο σπίτι σημαίνει λιγότερη χρήση προϊόντων και λιγότερο μπιστολάκι.

 

Αδράξτε την ευκαιρία και δώστε στα μαλλιά σας τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζονται για να βρουν την ισορροπία τους

 

Αποφύγετε το συχνό λούσιμο

 

Το λούσιμο των μαλλιών απομακρύνει ρύπους και σκόνη όπως και τα κατάλοιπα των προϊόντων styling που συχνά χρησιμοποιούμε. Το γεγονός ότι μένουμε σπίτι έχει μειώσει σημαντικά την έκθεση των μαλλιών μας σε αυτούς τους ρυπογόνους παράγοντες. Αφήστε λοιπόν τα μαλλιά σας για λίγες ημέρες χωρίς λούσιμο και επιτρέψτε στα φυσικά έλαια που ενυδατώνουν την τρίχα να λειτουργήσουν ευεργετικά. Θα δείτε ότι το χρώμα των μαλλιών σας θα δείχνει φρέσκο και πιο λαμπερό.

 

Προτιμήστε χλιαρό προς κρύο νερό

 

Η Άνοιξη και οι πιο καλές θερμοκρασίες μας επιτρέπουν να αφήσουμε πίσω στο χειμώνα τα καυτά χαλαρωτικά μπάνια.

 

Λουστείτε με δροσερό νερό και νιώστε την ευεξία στο σώμα και τα μαλλιά τα οποία επιβαρύνονται από το πολύ ζεστό νερό.

 

Ιδιαίτερα τα βαμμένα μαλλιά χάνουν το χρώμα του γρηγορότερα στο ζεστό νερό καθώς τα λέπια της τρίχας ανοίγουν, επιτρέποντας στο χρώμα να εξασθενεί, με αποτέλεσμα να ξεθωριάζει και να θαμπώνει γρηγορότερα.
Χρησιμοποιείστε τα conditioner και τις μάσκες που ταιριάζουν στον τύπο μαλλιών σας και ξεβγάλετε με κρύο νερό εγκλωβίζοντας την υγρασία στην τρίχα. Μετά την καραντίνα θα έχετε πλούσια και λαμπερά μαλλιά

 

Ξεχάστε τα προϊόντα styling

 

Αποφύγετε το διάστημα που παραμένετε στο σπίτι να φορτώνεται τα μαλλιά σας με προϊόντα styling και αφήστε το μπιστολάκι να «ξεκουραστεί».
Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται ήδη από τις συχνές βαφές και τις ανταύγειες όπως και με την θερμότητα από το μπιστολάκι .

 

Αν και η χρήση ειδικών προϊόντων προστατεύουν την τρίχα από την θερμότητα από το πιστολάκι διανύουμε μια εποχή που μας δίνει τη δυνατότητα να τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη ώστε τα μαλλιά να πάρουν την «ανάσα» που χρειάζονται.

 

Δώστε στα μαλλιά σας θεραπείες Spa

 

Το ότι μένουμε στο σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν περιποιούμαστε τα μαλλιά μας. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε θρεπτικές μάσκες, έλαια για την θρέψη και άλλα προϊόντα που θα ενυδατώνουν τα μαλλιά σας.
Φτιάξτε μάσκες με αγνά υλικά και προτιμήστε το θαυματουργό ελαιόλαδο. Όταν όλα αυτό τελειώσει θα εκπλαγείτε από το πόσο υγιή, μαλακά και ανανεωμένα θα είναι τα μαλλιά σας. Γιατί όχι κι εσείς!


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς