Πως να επιλέξετε το σωστό Serum βιταμινών ανάλογα με τις ανάγκες σας

Ομορφιά

14 Απριλίου 2020

Serum

Στις ώριμες επιδερμίδες, η ενυδάτωση και η προστασία του δέρματος από τις ακτίνες του ήλιου. είναι το Α και το Ω για την διατήρηση της σφριγυλότητας του προσώπου.

 

Στο ενδιάμεσο, είναι απαραίτητος ο σωστός καθαρισμός προσώπου και λαιμού, τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης και φυσικά τα serum ανάλογα με την ανάγκη του δέρματος.
Σε αυτά εμπεριέχονται βασικές και απαραίτητες βιταμίνες για την ενίσχυση του κολλαγόνου, την αντιοξειδωτική δράση και φυσικά την αντιγηραντική προστασία.

 

Δείτε ποιές είναι οι βασικές ανάγκες του δέρματος και επιλέξτε αυτή που χρειάζεται το δικό σας.

 

Η Βιταμίνη Α ή ρετινοειδή, αυξάνει την κυτταρική ανανέωση, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και έχει έντονη αντιγηραντική δράση. Επιδρά θετικά κατά των πανάδων και των μελαγχρωματικών βλαβών λευκαίνοντας σταδιακά την επιδερμίδα. Είναι ευεργετική για το δέρμα και συμβάλει σημαντικά στην ανανέωση του. Προτιμήστε ωστόσο τα προϊόντα με ρετινοειδή και όχι ρετινόλη καθώς η δεύτερη έχει ποιο ήπια δράση.

 

Βιταμίνη Β3 προσδίδει φωτεινότητα στο δέρμα και απομακρύνει μαύρα στίγματα ενώ συμβάλει και στην αντιμετώπιση σημαδιών και ρυτίδων. Επιπλέον εμποδίζει τη μελανίνη να φτάσει στις πιο βαθιές στοιβάδες του δέρματος γεγονός που ευθύνεται για τις δυσχρωμίες. Έχει έντονη ενυδατική δράση και προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία από την ρύπανση.

 

Η Βιταμίνη C έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι ένα από τα πιο αντιγηραντικά συστατικά. Τα serum με βιταμίνη C δρουν επίσης, κατά των δυσχρωμιών του δέρματος από τον ήλιο όπως οι πανάδες ενώ έχει διαπιστωθεί ότι μειώνει τη ζημιά που προκαλεί σε βάθος χρόνου η έκθεση στον ήλιο. Ωστόσο πρέπει να χρησιμοποιείται βράδυ καθώς δεν ενδείκνυται η έκθεση στον ήλιο μετά την χρήση της.

 

Η Βιταμίνη Ε είναι ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά συστατικά καθώς συμβάλλει στην πρόληψη και καταπολέμηση των ρυτίδων. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, διατηρεί την ενυδάτωση στο δέρμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη των βλαβών που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία.


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς