Πως να φροντίσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Ομορφιά

06 Ιουνίου 2020

Mallia Kaloka;Iri 3

Ο ήλιος και η αλμύρα της θάλασσας συχνά ταλαιπωρούν τα μαλλιά, τα κάνουν πιο ξηρά ενώ σπάνε πιο εύκολα και αλλοιώνουν το χρώμα όταν είναι βαμμένα ή με ανταύγειες.


Για το λόγο αυτό πολλές εταιρείες έχουν λανσάρει ειδικά αντηλιακά και προϊόντων περιποίησης για τα μαλλιά που προστατεύουν την τρίχα και διατηρούν τα μαλλιά υγιή και λαμπερά.


Υπάρχουν ωστόσο κάποια μικρά μυστικά, που μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε τα μαλλιά μας ώστε να παραμείνουν γερά και να διατηρήσουν τη φόρμα τους και τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

Ξεκινήστε με ένα κούρεμα που δεν θα χρειάζεται πολύ περιποίηση και προϊόντα styling και θα είναι βολικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιλέξτε ένα κούρεμα που θα αναδείξει τα φυσικά σας μαλλιά και θα τα δείχνει περιποιημένα ακόμη και μετά από πολλά μπάνια στη θάλασσα.


Διατηρήστε περισσότερο το χρώμα σας, με ειδικά αντηλιακά προϊόντα μαλλιών και φορώντας ένα καπέλο ή ένα μαντίλι. Για να διατηρήσετε το ξανθό χρώμα και τις ανοιχτόχρωμες ανταύγειες, επιλέξτε ένα σαμπουάν που εξουδετερώνει τις κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις του ξανθού, που εμφανίζονται με τον καιρό και διατηρείστε σε καλή κατάσταση το χρώμα.

 

 

Βάλτε τα έλαια και τις μάσκες μαλλιών στην καθημερινή σας ρουτίνα, για να τα ενυδατώσετε και να προστατεύετε τις άκρες από την ψαλίδα και προτιμήστε να μαζεύετε τα μαλλιά σας σε μια ωραία αλογοουρά ή κότσο για να τα προστατεύετε από τον αέρα.


Λόγω των συχνών λουσιμάτων τώρα το καλοκαίρι αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό και επιλέξτε το τελευταίο ξέπλυμα να είναι με κρύο. Θα κάνει τα μαλλιά σας πιο ανάλαφρα και φωτεινά.


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς