Πως να φροντίσετε την επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση

Ομορφιά

08 Ιουνίου 2020

Pos Na Frontiseis Thn Epidermida Sthn Emmhnopaysh Main

Μετά την ηλικία των 50, μια σειρά από αλλαγές συμβαίνουν στην επιδερμίδα η οποία χάνει την τονικότητα της, γίνεται ξηρή και λεπτή, το χρώμα δείχνει πιο θαμπό και εμφανίζονται κηλίδες και βαθιές ρυτίδες.

 

Πίσω από την αλλαγή αυτή, βρίσκεται η πτώση των οιστρογόνων λόγω της εμμηνόπαυσης, που έχει άμεσες και πολλαπλές επιπτώσεις στα κύτταρα του δέρματος.
Στο κατώφλι αυτής της δεκαετίας, ο κυτταρικός μεταβολισμός επιβραδύνεται και η επιδερμίδα ανανεώνεται με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς.

Το υποδόριο λίπος στην περιοχή του προσώπου, μειώνεται σταδιακά και η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή και χάνει την πυκνότητά της, αλλάζοντας το οβάλ στο περίγραμμα του προσώπου.

 


Μέσα στα πρώτα χρόνια της εμμηνόπαυσης, η σύνθεση του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών από τους ινοβλάστες του χορίου, μειώνεται κατά 30% ενώ, η εμφάνιση των κηλίδων, οφείλεται κι αυτή στην πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων, που επιτρέπουν στα μελανοκύτταρα σταδιακά να χάνονται, με αποτέλεσμα τον ακανόνιστο σχηματισμό κηλίδων.


Σε αυτές τις αλλαγές, όμως δεν είμαστε μόνες.
Μέσα στο 2020, 1 δισεκατομμύριο γυναίκες θα γίνουν 50 χρονών, γεγονός που αναγκάζει τις εταιρίες καλλυντικών να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στις αυξημένες ανάγκες της ώριμης επιδερμίδας.
Οπότε, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά προϊόντων να επιλέξετε, ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάθεσή σας.

 

 

Θυμηθείτε όμως, ότι αυτό που χρειάζεται μια ώριμη επιδερμίδα είναι προϊόντα με φυτικά έλαια που ενυδατώνουν και αναπληρώνουν τα χαμένα λιπίδια της κεράτινης στιβάδας, καλή και συχνή απολέπιση με ήπια προϊόντα και φυσικά, καθημερινή αντηλιακή προστασία.
Και φυσικά, επιλέγουμε προϊόντα περιποίησης για μάτια και χείλη, τα οποία χάνουν τη σφριγηλότητα τους.


Γιούλα Ζαχιώτη
Yioula Zachioti

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς