Τα 4 βήματα ομορφιάς της Ιαπωνικής φιλοσοφίας

Ομορφιά

28 Μαΐου 2020

Japan Beauty

Από την αρχαιότητα, οι γυναίκες στην Ιαπωνία, κυρίως οι γκέισες, είχαν μία συγκεκριμένη κουλτούρα ομορφιάς η οποία βασίζεται στην σχολαστική περιποίηση του δέρματος, την οποία ακολουθούν ως και σήμερα οι πιο σύγχρονες γυναίκες.

 

Η J -Beauty, (Japan) θεωρεί την ομορφιά τελετουργία και της δίνει τον χρόνο που χρειάζεται.

Η Ιαπωνική ομορφιά βασίζει τα αποτελέσματά της στην σταθερή καθημερινή φροντίδα του δέρματος. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, που οι ανάγκες είναι πολλαπλές, εφαρμόζει διαφορετικά προϊόντα για να καλύψει όλες τις ανάγκες την ίδια στιγμή.

 

Το μυστικό της καθημερινότητας των γυναικών της Ιαπωνίας, ξεκινά από τις πιο ελαφριές και συμπυκνωμένες συνθέσεις και ολοκληρώνεται με την εφαρμογή μιας κρέμας ημέρας ή νύχτας που δημιουργεί μια αόρατη ασπίδα στην επιδερμίδα ακολουθώντας τα εξής βήματα:

 

 


- Ήπια αφρώδη καθαριστικά: Οι Ιάπωνες ειδικοί στην περιποίηση επιδερμίδας συστήνουν τα αφρώδη καθαριστικά ως την καλύτερη έναρξη του τελετουργικού για την φροντίδα του προσώπου –αμέσως μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ. Χάρη στις εξαιρετικά εκλεπτυσμένες συνθέσεις τους αφαιρούν αποτελεσματικά τα υπολείμματα από κρέμες, foundation και αντιηλιακά και προετοιμάζουν την επιδερμίδα να δεχθεί τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις συνθέσεις που ακολουθούν.

 

- Βαθιά ενυδάτωση από μια λοσιόν: Η εντατική ενυδάτωση στη μορφή μιας λοσιόν είναι το σημείο κλειδί στην τελετουργία. Χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό ώστε να βοηθήσει στην αποκατάσταση του επιθυμητού ph της επιδερμίδας, αλλά ταυτόχρονα χαρίζει εντατική ενυδάτωση, όπως ακριβώς ένα serum. Ως αποτέλεσμα, η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή λεία και έτοιμη να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις συνθέσεις που ακολουθούν.

 

- Συμπυκνωμένη θρέψη με πλούσια αποστάγματα και γαλακτώματα: Οι συμπυκνωμένες θρεπτικές συνθέσεις, που αποκαλούνται από τους Ιάπωνες «η ουσία της νεότητας», είναι το τρίτο βήμα της τελετουργίας. Εφοδιάζουν την επιδερμίδα με ένα δραστικό κοκτέιλ θρεπτικών συστατικών που διεισδύουν στα επιδερμικά στρώματα βοηθώντας στην αποκατάσταση της φθοράς που προκαλεί τη γήρανση της επιδερμίδας. Οι συνθέσεις των αποσταγμάτων είναι πιο πυκνές και πιο συμπυκνωμένες από τις λοσιόν, γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζονται ακριβώς μετά την εφαρμογή της λοσιόν.

 

- Προστασία με κρέμες προσώπου: «Η εφαρμογή της κρέμας προσώπου είναι το τελευταίο βήμα της ιαπωνικής τελετουργίας ομορφιάς. Σκοπός της δεν είναι μόνο να θρέψει εντατικά την επιδερμίδα αλλά και να δημιουργήσει ένα αόρατο φράγμα σε αυτήν, χάρη στο οποίο όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνονται στις προηγούμενες συνθέσεις να παραμείνουν στην επιδερμίδα, παρέχοντάς της ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσει στην ανάκτηση της νεανικής της εμφάνισης.

 


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς