Το μυστικό για υγιή κι ενυδατωμένα σγουρά μαλλιά!

Ομορφιά

29 Μαΐου 2020

Sgoura Mallia 3

Ως φυσική σγουρομάλλα, πάντα με ταλαιπωρούσε το πόσο ξηρά είναι τα μαλλιά μου και πως μπορώ να αποφύγω το φριζάρισμα.


Δεν είναι βέβαια μόνο οι δικές μου μπούκλες πολύ αφυδατωμένες, καθώς είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες με σγουρά μαλλιά.


Αυτό συμβαίνει γιατί τα φυσικά έλαια που εκκρίνουν οι ρίζες των μαλλιών δεν φτάνουν τόσο εύκολα στις άκρες των σγουρών μαλλιών λόγω της δομής της τρίχας, με αποτέλεσμα τα σγουρά μαλλιά να δείχνουν αρκετά συχνά ταλαιπωρημένα και θαμπά. 

Εκτός από μία καλή μάσκα για κατσαρά και ξηρά μαλλιά, πάντα αναζητούσα ένα ακόμα προϊόν που θα μπορούσα να το εφαρμόζω στα μαλλιά μου κάθε φορά που φαίνονται ταλαιπωρημένα.

Όμως ήθελα να αποφύγω οποιαδήποτε χημική σύνθεση, οπότε είχα στραφεί στα 100% φυσικά προϊόντα ώστε να μην υπάρχει περιορισμός στο πόσο συχνά μπορώ να το χρησιμοποιώ. Και το βρήκα! 

 

 

Το Φυτικό Έλαιο Αμυγδάλου της Apivita μου έδωσε τη λύση. Εφαρμόζω περίπου 4 φορές την εβδομάδα στις άκρες των σγουρών μου μαλλιών.


Όταν δείχνουν πολύ ξηρά, εφαρμόζω απευθείας 2-3 σταγόνες στις άκρες. Άλλες πάλι φορές, όταν θέλω να τους δώσω λίγη φόρμα βρέχω λίγο τα μαλλιά μου από τη μέση και προς τις άκρες και μετά εφαρμόζω λίγο λάδι αμυγδάλου.

Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που θα το βρείτε στα φαρμακεία με τιμή χαμηλότερη από 10 ευρώ και το καλύτερο είναι ότι έχει μεγάλη διάρκεια. Φανταστείτε ότι εγώ το έχω εδώ και ένα χρόνο περίπου και το μπουκαλάκι βρίσκεται στη μέση. 

Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την ενυδάτωση προσώπου και σώματος, σαν τροφή στις ταλαιπωρημένες από την μάσκαρα βλεφαρίδες, για την απομάκρυνση του μακιγιάζ και για ενδυνάμωση των νυχιών έπειτα από απανωτά ημιμόνιμα μανικιούρ.

Μετά από όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε το αγάπησα ακόμα περισσότερο.

 

Ματίνα Σωτηροπούλου

Developmental Psychologist 

MSc Child Development UCL

 


Ματίνα Σωτηροπούλου
Matina Sotiropoulou

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς