Τρόποι για να αντιμετωπίσετε το «πόδι της χήνας»

Ομορφιά

12 Μαΐου 2020

Tropoi Na Antimetvpiseis To Podi Ths Xhnas Gyrv Apo Matia Xeilh

Οι ρυτίδες είναι σίγουρα μια ένδειξη των χρόνων που περνούν, όμως παράλληλα είναι και η απόδειξη όσων έχουμε ζήσει.


Οι ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο, ή στο μεσόφρυδο ανάμεσα στα μάτια και οι ρυτίδες γέλιου, γύρω από το στόμα δείχνουν όλες αυτές τις ωραίες στιγμές που γελάσαμε με την ψυχή μας με φίλους κάτω από τον ήλιο.


Παρότι τις ωραίες στιγμές δεν χρειάζεται να τις θυσιάσουμε στο βωμό ενός αψεγάδιαστου προσώπου, υπάρχουν τρόποι να κερδίσουμε και τα δύο.

 

 

Οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, γνωστές και ως «πόδι της χήνας» δημιουργούνται όταν μισοκλείνουμε τα μάτια κοιτώντας τον ήλιο, γιατί οι συσπάσεις των βλεφάρων την ώρα που προσπαθούν να αποφύγουν τις ακτίνες του ήλιου, δημιουργούν έντονες γραμμές και ρυτίδες που πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο.

Μειώστε την πιθανότητα να δημιουργήσετε τέτοιες ρυτίδες φορώντας συνέχεια ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου που προστατεύουν τα μάτια και την γύρω περιοχή.


Και φυσικά μην ξεχνάτε την καθημερινή ενυδάτωση της περιοχής των ματιών πρωί και βράδυ με την κατάλληλη κρέμα για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος και φυσικά την αντιηλιακή προστασία.


Ένα ιδανικό, μικρό μυστικό για την αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια είναι να βάλετε φέτες παγωμένου αγγουριού στα μάτια σας και να τα ξεκουράσετε.

 

 

Το αγγούρι μειώνει τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους και ενυδατώνει βαθιά το δέρμα επαναφέροντας την ελαστικότητα του ενώ μειώνει τις ρυτίδες έκφρασης.


Οι ρυτίδες γύρω από τα χείλη είναι αυτές που βλέπουμε συχνά στα πρόσωπα των καπνιστών.


Το κάπνισμα μειώνει τη ροή οξυγόνου στο δέρμα, προκαλώντας ξηρότητα και αποχρωματισμό ενώ μειώνει και πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα για να παραμείνει υγιές, όπως τη βιταμίνη C που το βοηθά να προστατευτεί από τις βλάβες και να τις επανορθώσει.


Επιπλέον, κάθε φορά που καπνίζει κανείς η σύσπαση των χειλιών δημιουργεί λεπτές ρυτίδες κατά μήκος του χείλους που με τα χρόνια γίνονται όλο και ποιο έντονες.


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς