Logo

5 τρόποι για να μεταμορφώσετε τους σκοτεινούς χώρους

Διακόσμηση

24 Ιουλίου 2020

Deco Kane To Spiti Pio Fvteino 1

Το να αλλάξεις τη διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι κάτι που το αποφασίζεις από τη μια ημέρα στην άλλη. Το υψηλό κόστος είναι συνήθως αυτό που μας οδηγεί να το ξανασκεφτούμε.


Εάν λοιπόν έχετε ήδη αλλάξει θέση σε έπιπλα και οτιδήποτε άλλο μετακινείται και εξακολουθείτε να θέλετε μια αλλαγή, σκεφτείτε το φωτισμό.
Το φως, είναι ένας μαγικός τρόπος μέσα από τον οποίο μπορείτε να αναδείξετέ γωνιές ή και ολόκληρα δωμάτια και να ανανεώσετε το χώρο σας χωρίς μεγάλο κόστος.

 

Η επιστροφή των πολυελαίων 

 


Μεγάλοι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων συχνά χρησιμοποιούν το φως για να αναδείξουν το χώρο ή να κάνουν ένα σκοτεινό χώρο φωτεινό, ακολουθώντας μικρά μυστικά που σας αποκαλύπτουν.
Επαναφέρετε τους παλιούς κρυστάλλινους πολυελαίους
Η μοντέρνα και λιτή διακόσμηση οδήγησε παλιούς αλλά ιδιαίτερους πολυελαίους στο πατάρι. Τώρα είναι η ώρα να ξαναβρούν την αίγλη τους καθώς οι πολλές όψεις ενός κρυστάλλινου πολυελαίου αντανακλούν το φως, συμπεριλαμβανομένου του ήλιου και των λαμπτήρων, σε ένα χώρο.
Τοποθετείστε τον στο κέντρο του χώρου και αφήστε τον να «κάνει τη δουλειά του».

 

Επιλέξτε τα κατάλληλα χρώματα

 

 

 

 

Κι ενώ είναι γνωστό ότι το λευκό στους τοίχους κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό πολλοί διακοσμητές προτιμούν τα χρώματα του ήλιου.
Είναι ένα δοκιμασμένο και αληθινό τέχνασμα που μπορεί να μετατρέψει ένα σκοτεινό χώρο σε φωτεινό. Επιλέξτε χρώματα του ήλιου, όπως κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί. Ο σχεδιαστής Jaques Grange κάλυψε τους τοίχους σε ένα μικρό σκοτεινό διαμέρισμα της Βενετίας με τέτοιες αποχρώσεις και πραγματικά το μεταμόρφωσε.

 

Ανοιχτόχρωμα δάπεδα και καθρέφτες

 


Όταν ένας χώρος χρειάζεται επιπλέον φως, είναι καλύτερο να επιλέξετε δάπεδο από ανοιχτόχρωμο ξύλο για να φωτίσετε το δωμάτιο. Τα σκούρα ξύλα μπορεί να δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας όμως μικραίνουν και σκοτεινιάζουν το χώρο.
Οι καθρέφτες είναι μια ακόμη καλή επιλογή καθώς το φως αντανακλά μέσα από αυτούς.
Κρεμάστε έναν μεγάλο καθρέφτη ακριβώς απέναντι από το μεγαλύτερο παράθυρο του δωματίου σας ή κανονίστε μια σειρά από μικρότερους καθρέφτες για να φωτίσετε μια σκοτεινή σκάλα.

 

Κουρτίνες και αξεσουάρ

 


Συχνά καλύπτουμε μεγάλους τοίχους με ακριβές σκούρες κουρτίνες. Οι σχεδιαστές έχουν διαφορετική γνώμη καθώς μας προτρέπουν να απαλλαγούμε από τις βαριές, σκοτεινές κουρτίνες που απορροφούν το φως και να επιλέξουμε διαφανείς αποχρώσεις που επιτρέπουν το φως του ήλιου να απλωθεί σε όλο το δωμάτιο.


Η ενσωμάτωση λαμπερών αξεσουάρ σε αποχρώσεις του χρυσού ή ασημιού είναι ένας εύκολος τρόπος για να μετατρέψετε έναν σκοτεινό και θλιβερό χώρο σε φωτεινό και ευχάριστο. Η απλή προσθήκη ενός μεταλλικού καθρέφτη, ενός φωτιστικού, έργου τέχνης ή ακόμη και διακοσμητικού αντικειμένου, όπως ημιδιαφανή έπιπλα και τραπεζάκι σαλονιού με γυάλινη επιφάνεια, έχει έναν τρόπο να αντανακλά το φωτός και να δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας.

 


Μην πέσετε στην παγίδα να χρησιμοποιήσετε χρώματα για τους τοίχους που δίνουν ένα γυαλιστερό αποτέλεσμα. Δεν θα δημιουργήσουν έντονο φως καθώς το φως αναπηδά, αντίθετα, οι ματ επιφάνειες, αντανακλούν το φως σε κάθε κατεύθυνση.

 


Τοποθετείστε σωστά τα φωτιστικά

 


Σκεφτείτε προσεκτικά πού τοποθετείτε τα φωτιστικά σε όλο τον χώρο σας. Οι The New York Times αναφέρουν ότι ο έμμεσος φωτισμός που στοχεύει προς τα πάνω (ένα torchiere στο πίσω μέρος του δωματίου) μπορεί να αντισταθμίσει την έλλειψη φωτός στην οροφή καθώς μειώνεται το φως της ημέρας.
Επιπλέον, μην καλύπτεται όλους τους τοίχους σας με μεγάλα, σκοτεινά έργα τέχνης ή και αφίσες καθώς θα απορροφήσουν το μικρό φως του ήλιου που ρέει στο χώρο σας αντί να το αντανακλούν.

 

 

Οι βιβλιοθήκες στη σωστή θέση

 


Τα ράφια, οι βιβλιοθήκες ή τα χωρίσματα δεν πρέπει ποτέ να είναι παράλληλα με ένα παράθυρο καθώς εμποδίζουν το φως. Τοποθετείστε τες στους άλλους δύο τοίχους για καλύτερο αποτέλεσμα Σκεφτείτε προσεκτικά τη ροή του φωτός της ημέρας και πώς θέλετε να την προωθήσετε.

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς