Logo
pharm24

Κι όμως η τακτοποίηση της ντουλάπας είναι «επιστήμη»!

Διακόσμηση

05 Σεπτεμβρίου 2022

Clothes (2)

Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά προσπαθώ να αποφύγω κάθε χρόνο τέτοια εποχή, είναι η τακτοποίηση της ντουλάπας. Η αλλαγή από τα καλοκαιρινά στα χειμωνιάτικα και τούμπαλιν! 

 

Γι΄ αυτό και τις περισσότερες φορές καταλήγω κάθε χρόνο να φοράω κοντομάνικα Νοέμβρη μήνα. Φέτος όμως, αποφάσισα να συμβουλευτώ έναν ειδικό. Ναι! μπορεί να ακούγετε υπερβολικό ακόμη και περιττό αλλά υπάρχουν ειδικοί για την τακτοποίηση ντουλάπας γιατί είναι κι αυτό μια «επιστήμη».

 


Η Melanie Charlton Fowler, είναι μάλιστα μια από τις πιο γνωστές έχοντας τακτοποιήσει πολλές ντουλάπες μέσω της εταιρείας της Clos-ette, για λογαριασμό πελατών της. Αν και σίγουρα θα υπάρχει κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα, εμείς σας δίνουμε 9 συμβουλές της Fowler ελπίζοντας ότι θα τις βρείτε χρήσιμες και αποτελεσματικές.

 

9 Βασικοί κανόνες τακτοποίησης της ντουλάπας


1. Ο πρώτος και βασικός κανόνας στην τακτοποίηση της ντουλάπας είναι «πετάξτε ή δώστε ότι δεν φοράτε». Ξέρω ότι πολλές φορές είμαστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι με κάποια ρούχα.

Όμως ρούχα με λεκέδες που δεν βγαίνουν, μικρότερο ή μεγαλύτερο νούμερο ή ρούχα που δεν έχετε φορέσει τα τελευταία 3 τουλάχιστον χρόνια, πιστέψτε με δεν πρόκειται να τα φορέσετε ποτέ.
Δώστε τα σε αγαπημένους σας που μπορεί να τους ταιριάζουν καλύτερα και κάντε χώρο στην ντουλάπα σας για τα καινούργια.

 

2. Οργανώστε την ντουλάπα σας ανά κατηγορία. Τα παπούτσια πάνε με τα παπούτσια, τα φορέματα με τα φορέματα κτλ. Κρατήστε μια ομοιομορφία για να μπορείτε να βρίσκετε ευκολότερα αυτό που ψάχνετε.

 

 

3. Τακτοποιείστε κάλτσες, εσώρουχα και μπλουζάκια από τις πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις στις πιο σκουρόχρωμες και από τα αριστερά προς τα δεξιά - είναι ένα κόλπο που εφαρμόζουν και τα καταστήματα καθώς βοηθά το μάτι να βλέπει και να ξεχωρίζει τα ρούχα. 


4. Επιλέξτε να έχετε στην ντουλάπα σας τις ίδιες κρεμάστρες. Αυτό θα σας βοηθήσει να βλέπεται τα ρούχα και να μην σας αποσπά το μάτι η πολυχρωμία από τις κρεμάστρες σε συνδυασμό με την πολυχρωμία των ρούχων. Προτιμήστε ανοικτόχρωμες ξύλινες ή μαύρες.

 

 

5. Εκθέστε τα ακριβά αποκτήματα σας όπως τσάντες ή παπούτσια. Δώσατε που δώσατε μια μικρή περιουσία, είναι κρίμα να μην τα βλέπετε και να τα απολαμβάνεται κάθε μέρα. Τοποθετείστε τα λοιπόν σε ράφια εντός ντουλάπας ή ακόμη κι εκτός εάν το επιτρέπει ο χώρος ή έχετε ντουλάπες που κάποια ράφια δεν έχουν πορτάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ράφια αυτά και για να τοποθετήσετε τα αξεσουάρ σας.

 

6. Η ντουλάπα σου χρειάζεται τα αξεσουάρ της! Ναι είναι γεγονός. Και η ντουλάπα χρειάζεται αξεσουάρ όπως ένθετα συρταριών, διοργανωτή κοσμημάτων, θήκες για γραβάτες, ζώνες, πορτοφόλια και γυαλιά ηλίου. Επιπλέον, πολύ χρήσιμα είναι αυτά τα μαξιλάρια που μπορείτε να βάλετε μέσα στις τσάντες σας για να μην χάνουν το σχήμα τους αλλά και τα καλαπόδια για μπότες ώστε οι μπότες σας να στέκονται όρθιες και να μην καταστρέφεται το δέρμα.

 

 

7. Η τακτοποίηση των παπουτσιών είναι από μόνη της μια δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν ωστόσο δύο τρόποι για να οργανώσετε τα παπούτσια σας. Αν έχετε περισσότερο χώρο στο ράφι, τοποθετήστε ένα ζευγάρι με τη μύτη προς τα εμπρός και το άλλο με τη φτέρνα. Αν πάλι ο χώρος σας είναι περιορισμένος αλλά έχει βάθος, βάλτε ένα παπούτσι μπροστά και το αντίστοιχο ζευγάρι του πίσω του.

 

8. Τα ράφια είναι πολύ βολικά μέσα στις ντουλάπες καθώς μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά πράγματα καταλαμβάνοντας μικρό χώρο. Εάν δεν έχετε χώρο για ένα πλήρες σύστημα ραφιών, μπορείτε αγοράσετε ένα κρεμαστό που θα βρείτε εύκολα σε μεγάλα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού. Εάν βρείτε κι αυτά που είναι με πεπιεσμένο χαρτόνι κι όχι τα υφασμάτινα τα ρούχα σας θα παραμένουν ατσαλάκωτα. Διαφορετικά τοποθετείστε τα πλεκτά σας και ρούχα που δεν τσαλακώνονται.

 


9. Αν είστε λάτρης των καπέλων κι έχετε μια μικρή ή μεγάλη συλλογή από αγαπημένα καπέλα τοποθετείστε κρεμάστρες πόρτας στις πόρτες της ντουλάπας σας και κρεμάστε τα . Μπορείτε να βάζετέ το ένα μέσα στο άλλο για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου, κι ανάλογα με το χρώμα και το μέγεθός τους για να τα βρίσκεται ευκολότερα.

 

Attica
Attica

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς