Logo
pharm24

Υποψήφια για τα Global Fine Art Awards η ελληνική έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» - Ας την στηρίξουμε

Διακόσμηση

06 Μαΐου 2020

Ypopsifia Gia Ta Global Art Awards H Ekthesi Pikaso Kai Arxaiothta Grammh Kai Phlos

Μια ελληνική υποψηφιότητα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης διεκδικεί την στήριξή μας στα Διεθνή Βραβεία Global Fine Art Awards.


Πρόκειται για την έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» που διακρίθηκε και είναι υποψήφια στη λίστα των αγαπημένων εκθέσεων του κοινού διεκδικώντας επάξια την πρωτιά.

Η εμβληματική έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2019, συγκεντρώνοντας πάνω από 60.000 επισκέπτες.

 



Είναι η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα μεταξύ 99 υποψηφιοτήτων από 27 χώρες και από τις 6 ηπείρους. Οι νικητές θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στις 11 Μαΐου.

Εκτός από τα 13 βραβεία της Επιτροπής, φέτος τo κοινό ψηφίζει την αγαπημένη του έκθεση online μέχρι τις 7 Μαΐου. 

Μπορείτε να επιλέξετε την έκθεση με τίτλο “Picasso and Antiquity. Line and Clay” στην αλφαβητική λίστα.

 

 

To πρόγραμμα GFAA Global Fine Art Awards (GFAA) που πραγματοποιείται φέτος για 6η χρονιά, διεξάγει έρευνα όλο το χρόνο, εντοπίζοντας τις καλύτερα επιμελημένες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Η επιτροπή επισκέπτεται και εξετάζει περισσότερες από 2.000 εκθέσεις ετησίως, οι οποίες εξετάζονται περαιτέρω από την επιτροπή υποψηφιοτήτων.

 

Οι κριτές του GFAA αξιολογούν και βαθμολογούν όλους τους υποψηφίους σε 13 κατηγορίες βραβείων. Φέτος στα βραβεία GFAA συμμετέχουν συνολικά 99 υποψήφιοι από όλο τον κόσμο.

 

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» διαγωνίζεται στην κατηγορία «Εναλλακτικές Εκθέσεις» με συνυποψήφιες 6 εκθέσεις-κολοσσούς: ‘’Hockney–Van Gogh: The Joy of Nature” στο Μουσείο Van Gogh Αmsterdam, “Artistic License: Six Takes on the Guggenheim Collection” στο Solomon R. Guggenheim Museum, “Οceania” στο Royal Academy of Arts / Musée du quai Branly - Jacques Chirac κ.ά

 

Στην σπάνια και πρωτότυπη αυτή έκθεση, που επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης και ο Ιστορικός Τέχνης Olivier Berggruen, για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο «συνομίλησαν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας ένα μοναδικό «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.

 

Attica
Attica

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς