Η εβδομάδα μόδας της Σαγκάης πραγματοποιήθηκε .... διαδικτυακά!

Μόδα

17 Απριλίου 2020

Evdomada Modas

Αν υπάρχει κάτι που η πανδημία του κορωνοιού μας «θύμισε»  είναι σίγουρα να είμαστε δημιουργικοί και προσαρμοστικοί. Κι αυτό ακριβώς έκαναν οι διοργανωτές της Εβδομάδας μόδας της Σαγκάης με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κατάρρευσης της βιομηχανίας δυσπραγία η Σαγκάη διοργάνωσε την πρώτη  ψηφιακή εβδομάδα μόδας στην ιστορία της μόδας.

 

Αν και αρχικά οι διοργανωτές σκέφτηκαν να ακυρώσουν τη διοργάνωση τελικά όλα πραγματοποιήθηκαν. Από τις 24 μέχρι τις 30 Mαρτίου, πάνω από 150 ανερχόμενοι σχεδιαστές και brands χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του livestreaming για να παρουσιάσουν περισσότερα από 1000 προϊόντα από τωρινές αλλά και επόμενες συλλογές μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων θεατών.

 

Η εβδομάδα μόδας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Tmall, την κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου του γίγαντα Alibaba.

 

Έτσι, μέσω cloud, οι livestreaming παρουσιάσεις ενσωμάτωσαν τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality). Η διαδικτυακή εκδήλωση είχε See Now, Buy Νow χαρακτήρα, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να αγοράσουν κομμάτια της τρέχουσας κολεξιόν  αλλά και να δώσουν τις παραγγελίες τους για τον χειμώνα που έρχεται.

 

Η Shanghai Fashion Week διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο, με νέους κατά κύριο λόγο σχεδιαστές. Αυτή τη φορά, η «ψηφιακή» εβδομάδα επέτρεψε σε ένα κοινό που δεν ανήκουν στον χώρο της μόδας να παρακολουθήσουν τη δουλειά τους.

 

Οι εβδομάδες ανδρικής μόδας σε Λονδίνο και Παρίσι, που ήταν προγραμματισμένες για τον Ιούνιο έχουν ακυρωθεί όπως και η εβδομάδα υψηλής ραπτικής του Ιουλίου στο Παρίσι.

 

Η μόνη που αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είναι η εβδομάδα ανδρικής μόδας του Μιλάνου που θα διεξαχθεί μαζί με το γυναικείο prêt-à-porter.


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς