Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο γίνεται Digital

Μόδα

12 Μαΐου 2020

Ebdomada Modas Milano Digital Enarmonizetai Me Nea Epoxh

Είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και πραγματικό το πόσο ολόκληρος ο κόσμος άλλαξε μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Η διαδικτυακή επανάσταση, σαρώνει τα πάντα και φυσικά και τον χώρο της μόδας.


Μετά την εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου και το Μιλάνο, μπαίνει στην νέα εποχή ανακοινώνοντας ότι η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου στις 14-17 Ιουλίου θα είναι για πρώτη φορά Digital.

 


Οι σχεδιαστές, θα παρουσιάσουν τις ανδρικές συλλογές για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 και τις ανδρικές και γυναικείες pre-collections για την Άνοιξη του 2021.


Την οργάνωση της πρωτότυπης αυτής εβδομάδας μόδας ανέλαβε το Camera Nazionale della Moda Italiana.


«Το αρχικό μας σχέδιο ήταν να παρουσιάσουμε την εβδομάδα μόδας στα μέσα Ιουνίου, αλλά μόλις επανεκκινήσαμε την παραγωγή, οπότε οι συλλογές των σχεδιαστών θα είναι έτοιμες γύρω στη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου», δήλωσε ο Carlo Capasa, πρόεδρος του Camera στο WWD.


Αιτιολογώντας την απόφαση και του Μιλάνου να στραφεί στη διαδικτυακή επιλογή τόνισε, πως η στήριξη της μόδας και των μικρών επιχειρήσεων είναι απαραίτητη και «δεν μπορούμε να χάσουμε μέρη της αλυσίδας που δεν αντικαθίστανται».

 


Η μετάβαση στη digital εποχή δίνει στους οίκους και στους σχεδιαστές τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουν και να πρωτοτυπήσουν παρουσιάζοντας διαφορετικές εικόνες ακόμη και βίντεο ή ταινίες, διαφημιστικές καμπάνιες και συνεντεύξεις των συντελεστών.


« Ο κάθε σχεδιαστής θα μπορεί να αποφασίζει ανάλογα με τη δομή και οργάνωση της εταιρίας του. Αυτό είναι μέρος των αλλαγών που επιβάλλονται στη βιομηχανία λόγω της διάδοσης του ιού. Εμείς, ως Camera, παρέχουμε πολλές δυνατότητες», πρόσθεσε ο Capasa.


Ωστόσο άγνωστο είναι εάν η κολεξιόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021 που έχει προγραμματιστεί στο Μιλάνο για το Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί κανονικά ή κι αυτή θα ενταχθεί στην Digital εποχή. Οι σχεδιαστές πάντως μπορούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και στις δύο.


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς