Η μόδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια - Το μήνυμα των Saint Laurent και Gucci

Μόδα

01 Μαΐου 2020

Moda Pote Jana Idia Saint Laurent Gucci

Ο λαμπερός χώρος της μόδας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος στην μετά covid – 19 εποχή.

Μετά τις ακυρώσεις των εβδομάδων μόδας στο Μιλάνο και την υλοποίηση μιας μοναδικής ιδέας, την διεξαγωγή της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου διαδικτυακά, οι μεγάλοι οίκοι μόδας έδωσαν από νωρίς το νέο τους στίγμα.

 

 

Ο οίκος Yves Saint Laurent, δια στόματος του creative director του Anthony Vaccarello ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού μέχρι το τέλος του 2020.
Στην ανακοίνωσή του ο Anthony Vaccarello, διευκρίνισε ότι «θα παρουσιάσει μια συλλογή όταν θα είναι έτοιμος».

 

 

Παρότι δεν είναι στις προθέσεις του να υπάρξουν ριζικές αλλαγές από τη μια σεζόν στην άλλη, καθώς όλα θα έχουν μια συνέχεια με τις προηγούμενες δημιουργίες του, έχει ως στόχο να αλλάξει τους ρυθμούς του και να επιλέξει ο ίδιος πότε και πως θα παρουσιάσει τη δουλειά του.


Το σίγουρο είναι, ότι στην επόμενη collection του οίκου, θα δούμε μια μοναδικά πρωτοποριακή συλλογή, καθώς όπως είπε ο Anthony Vaccarello «αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε βαρετοί. Είναι ώρα για περισσότερη δημιουργικότητα».

 

 

Η ιταλική Gucci έστειλε το δικό της μοναδικό μήνυμα, επηρεασμένη από τις χιλιάδες ζωές που χάθηκαν και την τεράστια επίπτωση του covid-19 στην Ιταλία.


Μέσω του #GucciComminity, ο οίκος πρόκειται να ενισχύσει το ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών, Solidarity Response Fund στην πολύπλευρη μάχης κατά της πανδημίας ενώ καλεί όλους να ενισχύσουν αυτόν τον σκοπό.


Η πρωτοβουλία ανήκει στον σχεδιαστή και συμβούλου της Gucci, Willy Ndatira, ο οποίος παρουσιάζει μια συλλογή που βασίζεται στο χειρουργικό γάντι. Άλλοτε κρατώντας ένα κίτρινο τριαντάφυλλο και άλλοτε με ένα hand mandras στέλνει μήνυμα φιλίας, χαράς, υγείας και κυρίως ζωής.

 

 

 


Στο μήνυμά του αναφέρει:


«Το κίτρινο τριαντάφυλλο στη γλώσσα των λουλουδιών αντιπροσωπεύει τη φιλία, τη χαρά και την καλή υγεία. Προσωπικά για εμένα, τα λουλούδια είναι σύμβολο ζωής. Το γάντι μίας χρήσης είναι η υπενθύμιση ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας σε όλο τον κόσμο δουλεύουν σκληρά για να θεραπεύσουν ανθρώπους και να σώσουν ζωές. Πόσο δύσκολο πρέπει να είναι για εκείνους…

 

 

 

Τα mudras είναι χειρονομίες που χρησιμοποιούμε στον διαλογισμό για να κάνουμε κανάλια για τη ροή της ενέργειας του σώματος, να φέρουμε οφέλη όπως ενσυνειδητότητα, συγκέντρωση και λιγότερο άγχος. Μοιραζόμαστε αυτές τις δημιουργίες, γιατί αποτελούν κλειδί για την αρμονία, τη γενναιοδωρία και την ευεξία».


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς