Η Prada φέρνει τη μόδα κοντά στον πολιτισμό και τη φιλανθρωπία

Μόδα

29 Απριλίου 2020

Prada Fernei Th Moda Konta Ston Politismo Kai Th Filanthropia

Τη μόδα με την τέχνη, τον πολιτισμό και τη φιλανθρωπία συνδυάζει η ιταλική Prada, η οποία φέρνει κοντά στη μόδα επιφανείς προσωπικότητες που συζητούν για τέχνη, αρχιτεκτονική, φιλοσοφία, σινεμά, ψυχολογία και φυσικά μόδα.

 

Το «Prada Possible Conversations» είναι ένα δημιουργικό project όπου διαδικτυακά, οι ομιλητές σε live αναμεταδόσεις στον επίσημο λογαριασμό του Οίκου στο Instagram, ανταλλάσσουν απόψεις και συζητούν μεταξύ τους αλλά και με όσους τους παρακολουθούν, για τον τρόπο που ο πολιτισμός επιδρά σε κάθε εποχή.


Για κάθε live μετάδοση, η Prada κάνει μια δωρεά στην UNESCO, στηρίζοντας το έργο της κατά του Covid-19.

 

Το πρώτο «Prada Possible Conversation» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Απριλίου, με κεντρικούς ομιλητές τη συγγραφέα και καλλιτεχνική διευθύντρια του Jacquard x Google Arts & Culture Residency, Pamela Golbin και τον δημοσιογράφο μόδας και κριτικό Alexander Fury.


Οι δύο τους συζήτησαν για «τη μόδα σε καιρούς κρίσης», ενώ οι θεατές τους είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον διάλογο θέτοντας ερωτήσεις και μοιράζοντας τις απόψεις τους πάνω στο θέμα.

 

 

Στις 24/4 η συζήτηση μεταξύ του σκηνοθέτη Francesco Vezzoli και του φιλοσόφου Emanuele Coccia ήταν για τον έρωτα την εποχή του κορονοϊού.


Ο Vezzoli μετέχει και σε ένα ακόμη πρωτοποριακό project της Prada το "Love Stories," όπου γράφει και αφηγείται αισθηματικές ιστορίες στη γλώσσα των social media.⠀


Τα Possible Conversations πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη.

 

 

Η Prada όπως και πολλοί άλλοι οίκοι μόδας έχουν συνεισφέρει στην οικονομική ενίσχυση κατά της πανδημίας. Τον περασμένο μήνα, ο CEO Patrizio Bertelli, η Miuccia Prada και ο Πρόεδρος της Prada, Carlo Mazzi στελέχωσαν 6 Μονάδες Εντατικής θεραπείας σε τρία ιταλικά νοσοκομεία ενώ στο εργοστάσιο στην Ιταλία κατασκευάζονται ιατρικές στολές και μάσκες για το προσωπικό των νοσοκομείων.


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς