Η Diane Von Furstenberg προωθεί τη γυναικεία επιχειρηματικότητα #inCharge

Μόδα

18 Απριλίου 2020

Diane Von Furstenberg Gynaikeia Epixeirhmatikothta

Η Diane Von Furstenbergείναι μια από τις πιο πολυβραβευμένες σχεδιάστριες μόδας η οποία όμως δεν αρκείται μόνο στο να απολαμβάνει τη δόξα και την τεράστια περιουσία της.

 

Η επί δεκαετίες ιέρεια της μόδας, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια προώθησης νέων, μικρών γυναικείων επιχειρήσεων προωθώντας τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Σε συνεργασία με την Amazon και με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, δημιούργησε και πρωτοστατεί στο κίνημα #InCharge, το οποίο αποκαλεί «αποστολή» της. 

 

Χρησιμοποιώντας την αρχική σελίδα της Amazon, παρουσιάζει μια σειρά εμπνευσμένων γυναικείων επιχειρήσεων κάνοντας τες γνωστές σε όλο τον κόσμο.

 

«Το κίνημα #InCharge είναι μια πλατφόρμα, ένας τόπος για να συγκεντρωθούμε και να χρησιμοποιήσουμε τις ατομικές μας συνδέσεις ώστε να βοηθήσουμε όλες τις γυναίκες να είναι οι γυναίκες που επιθυμούν να είναι» υποστήριξε η Diane Von Furstenberg καλώντας κι άλλες ισχυρές γυναίκες να κάνουν το ίδιο.

 

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει αυτή την πρωτοβουλία, η Diane Von Furstenberg, είχε βραβευτεί στο Παρίσι με το βραβείο «Légion d’Honneur» εκ μέρους του γαλλικού Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο παρέλαβε από τα χέρια της Επικεφαλής της Κεντρική Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Christine Lagarde.

 

Το 2019 υπήρξε μία άκρως παραγωγική χρονιά για την επιφανή σχεδιάστρια, η οποία εισήχθη στη National Women’s Hall of Fame ενώ της απονεμήθηκε και το βραβείο «Global Trailblazer» στην τελετή Vital Voices Leadership, ενώ το ίδιο έτος, διετέλεσε για ακόμη μια χρονιά Chairwoman του Council of Fashion Designers of America, θέση που κατείχε από το 2015.


Γιούλα Ζαχιώτη

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς