Η Laura Ashley χρεοκόπησε λόγω κορωνοϊού

Μόδα

20 Απριλίου 2020

Laura Ashley Xreokopise Koronoios 5

Η Laura Ashley, ένα εμβληματικό βρετανικό brand, που πρωταγωνιστεί από το 1960 στο χώρο της μόδα και των ειδών σπιτιού, οδηγήθηκε σε πτώχευση λόγω του κορωνοϊού.

 

Είναι η πρώτη μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που δηλώνει πτώχευση εξαιτίας του ιού, με τους επικεφαλής της να υποστηρίζουν ότι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλια για τη λειτουργία της. Μια κίνηση που δεν αναμενόταν καθώς η χρονιά είχε αρχίσει ευνοϊκά για την εταιρεία καθώς είχε βελτιώσει τις πωλήσεις της.

 

Η γυναίκα της διπλανής πόρτας που δημιούργησε έναν κολοσσό

 

Η Laura A. Ashley γεννήθηκε το 1925. Στα 23 της παντρεύτηκε τον Bernard Ashley, όμως η συμβατική καθημερινότητα της συζύγου και μητέρας δεν την ικανοποίησε για καιρό.

 

Το 1953, το ζευγάρι μετέτρεψε το υπόγειο του σπιτιού του στο Λονδίνο σε ένα μικρό εργαστήριο. Εκεί, η Laura εξέφρασε τις δημιουργικές της ανησυχίες, σχεδιάζοντας μαντηλάκια, χαρτοπετσέτες και πετσετάκια για τσάι, τα οποία τύπωνε σε μετάξι.

Ήταν αυτοδίδακτη στην τέχνη του υφάσματος και στην βαφή του, δημιουργώντας την τάση του απόλυτου ρομαντισμού με κυρίαρχο στοιχείο της τα λουλούδια που υπήρχαν παντού. Σε ταπετσαρίες, λευκά είδη, κουρτίνες ακόμη και στα ρούχα της.

 

Το πρώτο εργοστάσιο άνοιξε σ’ ένα μικρό χώρο στο Κεντ, ενώ αργότερα, μεταφέρθηκε στην Ουαλία, τόπο καταγωγής της Asley που αποτέλεσε και την έδρα της πολυεθνικής.

 

Το 1966 ήταν η χρονιά που η Laura Ashley δημιούργησε το πρώτο της φόρεμα για κοινωνική εκδήλωση και, δύο χρόνια αργότερα, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Νότιο Κένσινγκτον. Μέχρι το 1970 είχε επεκταθεί, με δύο ακόμα φυσικά σημεία πώλησης. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας ’70, η εταιρεία είχε αποκτήσει περισσότερα από 70 μαγαζιά σε ολόκληρο τον κόσμο τα οποία σύντομα διπλασίασε! Η δεκαετία το ‘80 η εταιρεία έκανε δυναμική είσοδο στο χώρο των επίπλων όμως ήταν και εποχή που η Laura Ashley έφυγε από τη ζωή το 1985, σε ηλικία 60 ετών.

 

Η εταιρεία διατήρησε την παρουσία της μέχρι το 2020 που έκλεισε οριστικά.


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς