Logo
pharm24

6 εύκολοι τρόποι για να αποβάλεις το άγχος

Υγεία

26 Ιουλίου 2022

6 Tropoi Na Antimetvpiseis To Agxos 5

Το άγχος, είναι αυτό το δυσάρεστο, διάχυτο συναίσθημα ότι έχουμε ένα βάρος χωρίς πολλές φορές να μπορούμε να εντοπίσουμε την αιτία του, εκτός κι αν είναι προφανής. Εάν έχουμε δηλαδή χάσει τη δουλειά μας, υπάρχουν οικονομικά και οικογενειακά ζητήματα ή έχει προκύψει κάτι δυσάρεστο.

 

Ο πανικός, ο φόβος και η ανασφάλεια που μας κατακλύζει και συχνά συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα όπως, ταχυκαρδία ή αρρυθμίες, κεφαλαλγία, τρόμο ή οτιδήποτε άλλο, είναι η αιτία εμφάνισης πολλών ασθενειών.
Είναι πλέον γεγονός ότι το άγχος μας κάνει κακό!


Ας ακολουθήσουμε λοιπόν, 6 εύκολους και ανέξοδους τρόπους να το αντιμετωπίσουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

 

1. Επιτρέψτε στην μουσική να σας ‘’ανεβάσει’’

 

 

Τίποτα δεν διώχνει γρηγορότερα το στρες από την μουσική που μας αρέσει. Έτσι όπου κι αν βρίσκεστε, φορέστε απλώς τα ακουστικά σας και έχοντας στο κινητό την μουσική που αγαπάτε, αρχίστε να την ακούτε.

Είτε τρώτε, είτε δουλεύετε, είτε είστε στο λεωφορείο, είτε στο σπίτι σας, θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα. Η μουσική έχει την ικανότητα να σβήνει απ’ το μυαλό τα προβλήματα και να το εστιάζει στην χαρά του ακούσματος της στιγμής

 


2. Ξεφορτωθείτε το άγχος με την συστηματική προπόνηση

 

 

Προπόνηση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει με τις ώρες να βρίσκεστε στο γυμναστήριο. Ενδεχομένως δε χρειάζεται καν να πάτε στο γυμναστήριο, εάν αυτό δεν είναι σας αρέσει ή δεν μπορείτε.

Και ένας γρήγορος περίπατος και ένα ελαφρύ τρέξιμο ή ένα γρήγορο τρέξιμο, μια βόλτα στην εξοχή και βέβαια το γυμναστήριο αν το αποφασίσετε, θα σας βοηθήσουν.

Και με την διαχείριση του στρες να τα καταφέρνετε πολύ καλύτερα, αλλά θα βελτιώσουν και την συνολική υγεία σας.

Η καινούργια σας εμφάνιση μετά από συστηματική προπόνηση είναι ακόμη ένας λόγος για να σας κάνει να αισθανθείτε πολύ καλύτερα.
Και το κυριότερο! Να είστε πραγματικά.


3. Διαλογισμός

 


δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο εάν θα τον έχετε ή αν δεν είστε συνηθισμένη να μένετε ακίνητη. Και λίγα λεπτά αρκούν για να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα και να επιτρέψουν στο μυαλό σας να ειρήνευση.

Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι ο διαλογισμός εκτός από το να ελαττώνει το στρες, βοηθάει την μνήμη μας, βοηθάει να καταπολεμάμε τις εξαρτήσεις, μας δίνει ενέργεια και μας κάνει να αισθανόμαστε συνολικά καλύτερα.


4. Βαθιές αναπνοές


Πόσο εύκολο είναι οπουδήποτε κι αν βρίσκεται κανείς να κάνει μερικές βαθιές αναπνοές. Έχουν τόσο άμεσο και καταπληκτικό αποτέλεσμα που είναι απορίας άξιο πως όλοι μας δεν τις χρησιμοποιούμε συστηματικά. Επιπλέον οξυγονώνεται καλύτερα όλο το σώμα μας, με βελτιωτικά αποτελέσματα στην συνολική μας υγεία.

 


5. Να γελάτε συχνά, όσο πιο συχνά μπορείτε


Το γέλιο κάνει πάρα πολύ καλό στην υγεία μας και βεβαίως μας απαλλάσσει από το στρες. Γελάστε με κωμωδίες, γελάστε με φίλους, βρείτε αιτίες να γελάτε.

Ακόμη και μόνοι σας συνειδητά να προσπαθήσετε να ξεκαρδιστείτε στα γέλια χωρίς λόγο. Το μυαλό σας θα το εκλάβει σαν λόγο πραγματικό και σιγά-σιγά, αν το κάνετε αυτό συχνά, θα συνηθίσει να πιστεύει ότι είστε σε χαρούμενη διάθεση.
Αποτέλεσμα; Πραγματικά να σας κάνει να αισθάνεστε χαρούμενη και ήρεμη.


6. Βάλτε τη Yoga στη ζωή σας

 

 

Η yoga έχει αποδειχθεί οτι σας προσφέρει πολλά.

Βελτιώνει την αναπνοή και την ελαστικότητα μας, μας δίνει ενέργεια, ισορροπία και βοηθά τον μεταβολισμό μας και βελτιώνει την εμφάνιση μας.
Και όταν αισθανόμαστε ότι έχουμε καλή εμφάνιση το σώμα μας αισθάνεται την δύναμη του. Και ο εγκέφαλος μας είναι πολύ πιο ήρεμος. Είμαστε υγιείς!

 

*Η Έφη Ρομποτή είναι Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος.

https://www.efiroboti.com/portfolio/its-not-how-fast-you-run-what-matters-is-not-stoppping/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/efi-roboti/

 

Attica
Attica

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς