Logo
carine

Διάσημες που παλεύουν με την κατάθλιψη

Υγεία

14 Μαΐου 2020

Katathlipsi Holywood

Η Nicole Kidman, η Anne Hathaway, η Angelina Jolie, η Lady Gaga, και εκατομμύρια αναγνωρίσιμες και μη γυναίκες μιλάνε πλέον ανοικτά για τον εφιάλτη της κατάθλιψης.

Μια ασθένεια που δεν μπορεί πλέον να αποτελεί ταμπού, και το κυριότερο μπορεί να αντιμετωπιστεί ώστε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

 


Η Nicole Kidman μίλησε ανοιχτά για την μάχη της με την κατάθλιψη στην World Street Journal και την προσπάθειας της να νικήσει όλα αυτά τα συναισθήματα που την πνίγουν σε διάφορες φάσης της ζωής της.


Όπως είπε, «ορισμένα πράγματα διεισδύουν στην ψυχολογία μας με έναν πολύ βαθύ τρόπο και δεν σου αφήνουν περιθώρια να ξεφύγεις. Αυτή η ασθένεια χτυπά την υγεία και στο πνεύμα μου».

Στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη βασικό ρόλο έπαιξε η οικογένεια της και η στήριξη που βρήκε από τα παιδιά της όταν τους εξήγησε τι συμβαίνει.

«Έβαλα την οικογένεια σε πρώτη προτεραιότητα γιατί στο τέλος το μόνο που σου μένει είναι μια καλή ισορροπία με τους δικούς σου ανθρώπους.

Διατηρώ το ίδιο ισχυρό, πάθος και επιθυμία να δημιουργήσω ως ηθοποιός και παραγωγός, αλλά είμαι εξίσου αφοσιωμένη στην οικογένεια μου και στον χρόνο που αφιερώνω στις κόρες μου. Και παρόλο που μερικές φορές η δουλειά με απορροφά επιστρέφω πάντα στην αγαπημένη μου συμβουλή ότι «όταν φτάσεις στην κορυφή, απλώς θυμήσου ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αγάπη.»

 


Η Anne Hathaway έγινε γνωστή μόλις στα 19 της χρόνια όταν πρωταγωνίστησε στο «ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας».


Το 2007 σε μια συνέντευξη της στο περιοδικό Tatler μίλησε για πρώτη φορά για την μάχη που δίνει με την κατάθλιψη και το άγχος.


Αν και τα πρώτα χρόνια είχε αρνηθεί να δεχθεί βοήθεια από ειδικό ακόμη και φαρμακευτική αγωγή γρήγορα κατάλαβε ότι δεν μπορεί να το παλέψει μόνη. Κάνοντας πλέον μια αναδρομή στο παρελθόν της βλέπει τον εαυτό της ως έναν ανίσχυρο άνθρωπο μπροστά σε κάτι πολύ δυνατό.

 

 

Η Angelina Jolie έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπη με την κατάθλιψη. Έχοντας μια διαταραγμένη παιδική ηλικία βρέθηκε να παλεύει από την εφηβεία της με σοβαρές ψυχικές διαταραχές τις οποίες ουδέποτε προσπάθησε να κρύψει.


Η κατάθλιψη ήταν μία από αυτές που κάποτε την οδήγησε στο σημείο να πληρώσει η ίδια το συμβόλαιο θανάτου της.


Κατάφερε να βρει τον εαυτό της όταν στη ζωή της μπήκαν τα παιδιά της όμως η κατάθλιψη της χτύπησε πάλι το 2007 μετά τη απώλεια της μητέρας της και την εμφάνιση δικών της προβλημάτων υγείας.


Αυτή τη φορά στράφηκε σε άλλους εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης, όπως η σωματική άσκηση καθώς όπως είχε πει και η ίδια «ήμουν σε ένα σκοτεινό μέρος και εν μπορούσα να ξυπνήσω το πρωί, έτσι αφοσιώθηκα σε κάτι που μου έδινε ενέργεια».

 


Η Lady Gaga παλεύει όλη της τη ζωή με την ψυχική νόσο, όπως έχει αποκαλύψει η ίδια.

Σήμερα έχει αφοσιωθεί στο Ίδρυμα «Born This Way» που δημιούργησε για να βοηθήσει χιλιάδες νέους που βουλιάζουν στην κατάθλιψη και τις ψυχικές νόσους να βγουν στην επιφάνεια.


Περήφανη που νίκησε την κατάθλιψη έχει συχνά δηλώσει ότι «έμαθα ότι η θλίψη μου όσο βαριά κι αν είναι δεν μπορεί να καταστρέψει αυτό που πραγματικά είμαι. Το μεγαλείο που έχω στην ψυχή μου γιατί τώρα ξέρω ότι ακόμη κι ένα μικρό φως μπορεί να βοηθήσει.

 

 

Η βρετανίδα ηθοποιός Emma Thomson, παραδέχθηκε ότι αντιμετώπισε μια ήπια κατάθλιψη μετά το διαζύγιο της με τον Kenneth Branagh. Η κατάσταση όμως επιδεινώθηκε όταν απέτυχε η προσπάθεια της να κάνει ένα δεύτερο παιδί μέσω εξωσωματικής.


Εκεί έφτασε στην απόλυτη απόγνωση γεγονός που την ανάγκασε να ζητήσει βοήθεια.

Έκτοτε δεν σταματά να μιλά για το πόσο άδικο είναι για όποιον αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα να κλείνεται στον εαυτό του και να υποφέρει περισσότερο από όσο υποφέρει από την ίδια τη νόσο.

carine

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς