4 δραστηριότητες που με βοήθησαν τις ημέρες της καραντίνας

Ευζωία

25 Μαΐου 2020

4 Drastiriotites Boithisan Meres Karantinas

Αυτούς τους μήνες της καραντίνας και με τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά, αναγκάστηκα να περάσω πολύ χρόνο στο σπίτι, όπως φαντάζομαι και εσείς.

Τώρα που η κατάσταση κάπως χαλαρώνει και θα αρχίσουμε πάλι να επιστρέφουμε στους καινούργιους μας ρυθμούς σκέφτηκα οτι θα κρατήσω μία λίστα με όλα αυτά που τελικά με βοήθησαν να περάσω αυτές τις δύσκολες μέρες.

 

Τρέξιμο/περίπατος

 

Δεν είναι κάτι που δεν έκανα πριν. Για την ακρίβεια πάντα αγαπούσα το τρέξιμο. Απλά ας πούμε πως την περίοδο της καραντίνας το αγάπησα λίγο περισσότερο. Είναι ένας τρόπος να περνάς λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, να κάνεις απολογισμούς και να ονειρεύεσαι όλα αυτά που θέλεις να έρθουν. Θα πήγαινα πολύ νωρίς το πρωί για τρέξιμο, στις 6:00 ή 7:00 για να αποφύγω τον κόσμο και τη ζέστη. Όταν ήμουν κουρασμένη αλλά δεν ήθελα να κάτσω σπίτι, θα πήγαινα για έναν μικρό περίπατο.

 

Φωτογραφία

 

Πριν από κάποια χρόνια μου έλεγε μία φίλη την ιστορία ενός παιδιού που του άρεσε να φωτογραφίζει διαφορετικά ήδη πουλιών.

Έμενε σε μία απομακρυσμένη περιοχή που δεν του έδινε πολλές επιλογές οπότε στον ελεύθερο χρόνο του εξερευνούσε τη φύση. Η αγάπη του για την φωτογραφία και για την φύση εξελίχθηκε. Μεγαλώνοντας πήγε στο εξωτερικό και σπούδασε την μελέτη των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Μπορεί το δικό μου φωτογραφικό ταλέντο να μην ξεπέρασε τα social media και τις ομαδικές συνομιλίες με την οικογένεια μου αλλά και πάλι ήταν κάτι που με βοήθησε και μου έφτιαξε το κέφι.

 

Ζωγραφική

 

Όποιος έχει περάσει χρόνο με παιδιά θα ξέρει πως η πιο εύκολη και ήσυχη δραστηριότητα που μπορείς να αναθέσεις σε ένα παιδί είναι να χρωματίσει ή να ζωγραφίσει. Τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να έχω περάσει άπειρες ώρες στην παιδική  μου ηλικία ζωγραφίζοντας. Όταν τα τελευταία δύο χρόνια άρχισα να ασχολούμαι ξανά με την ζωγραφική, δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο με χαλαρώνει και με ηρεμεί να συγκεντρώνομαι για λίγες ώρες σε χρώματα και γραμμές. Όπως καταλαβαίνετε, οι μέρες της καραντίνας ήταν γεμάτες νερομπογιές και πινέλα.

 

Τραγούδι

 

Εντάξει μπορεί να μην είμαι η Μαρία Κάλλας ή η Adele (τυχαία την ανέφερα, δεν είναι κάτι), αλλά όποιος με ξέρει προσωπικά σίγουρα ξέρει πως οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θα σιγοτραγουδάω κάποιο στιχάκι που μου έχει κολλήσει στο μυαλό. Πριν από κάποιες μέρες μάλιστα μία γνωστή yoga instructor (@omm_yoga) ανέφερε πόσο ευεργετικό είναι για τους ανθρώπους να τραγουδούν. Ενθουσιάστηκα! Δεν ήξερα πως ισχύει για όλους. Ταυτόχρονα βρήκα και μία δικαιολογία, όποτε κάποιος μου λέει πως τον ενοχλώ, απαντώ πως «είναι οδηγία γιατρού» και καλό είναι να κάνει υπομονή! 


Είμαι σίγουρη πως και εσείς θα βρήκατε κρυφά ταλέντα και νέα χόμπυ τις μέρες αυτές. Κρίμα δεν είναι να τα παρατήσετε τώρα που η καραντίνα έληξε; Ξανασκεφτείτε το!


Ματίνα Σωτηροπούλου

Developmental Psychologist 

MSc Child Development UCL  


Ματίνα Σωτηροπούλου
Matina Sotiropoulou

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς