6 βιβλία που μας μαθαίνουν να αγαπάμε τον εαυτό μας!

Ευζωία

02 Μαΐου 2020

Mathainoume Na Agapame Ton Eayto Mas

 

Διαβάσαμε και σας προτείνουμε 6 βιβλία που μιλάνε για την αγάπη, την αγάπη για τον εαυτό μας και μας προτείνουν τρόπους να γίνουμε καλύτεροι!


Σε όποια μορφή και αν επιλέξετε να τα διαβάσετε, είτε στην κλασσική μορφή του βιβλίου είτε σε ebook, οι επιλογές σας είναι πάρα πολλές, χρειάζεται απλά να ξεκινήσετε.


Σας παραθέτουμε τις επιλογές μας!


Ικιγκάι. Τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή

 

Ikigkai

 

Όλοι μας έχουμε ένα ικιγκάι, δηλαδή έναν σκοπό στη ζωή μας. Άλλοι το έχουν ήδη βρει, άλλοι το ψάχνουν ακόμα, το σίγουρο είναι όμως ότι όλοι έχουν το ικιγκάι τους. Για καθέναν μας είναι διαφορετικό, είναι σημαντικό όμως να το βρούμε και να το ακολουθήσουμε γιατί έτσι θα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Μεγαλώνοντας κάνοντας αυτό που αγαπάς στη ζωή σου, σε βοηθάει να ζήσεις μια ευτυχισμένη και μακρά σε διάρκεια ζωή.

Το παράδειγμα των αιωνόβιων στην Ιαπωνία μας δείχνει τον τρόπο που μπορούμε να το επιτύχουμε!


Εκδόσεις Πατάκη

 

Τα μυστικά που ποτέ δε σου είπαν

 

Ta mistika poy pote den soy eipan

 

Κάθε μέρα είναι μοναδική και πρέπει να τη ζούμε στο έπακρον! Το παρόν είναι το μόνο που έχουμε και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Δεν πρέπει να αφήνουμε το χρόνο να περνάει και να αναβάλλουμε τα θέλω μας και τις επιθυμίες μας. Είναι καλό να αποδεχτούμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε, αυτό που αγαπάμε και να το τολμήσουμε, αγνοώντας τα σχόλια των άλλων και τις παγίδες της καθημερινότητας. Η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι κακό, αντιθέτως όλοι μας είμαστε διαφορετικοί, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Εκφράζοντας αυτό που θέλουμε και κάνοντας το πράξη θα μας οδηγήσει σε μια εσωτερική ηρεμία που θα οδηγήσει σε μια καλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή!

Εκδόσεις Πατάκη


Κάθε τέλος μια αρχή

 

kathe telos mia arxi

 

Μέσα από μικρά κείμενα και ιστορίες συνειδητοποιούμε λίγο καλύτερα τα σημαντικά και τα ασήμαντα πράγματα στη ζωή μας. Για τι αξίζει να παλέψουμε και να αγωνιστούμε και για τι όχι.

"Η αγάπη είναι η ίδια η ζωή. Είναι η πραγματικότητα που κινεί τα πάντα και δίνει ζωή στα πάντα. 
Μην περιμένεις να βρεθούν οι τέλειες συνθήκες για να πεις θα "ζήσω". Ζήσε σήμερα."


Εκδόσεις Αρμός

Οι τέσσερις συμφωνίες. Ένας πρακτικός οδηγός για προσωπική ελευθερία.

 

oi-tesseris-simfonies

 

Οι Τέσσερις Συμφωνίες, βασισμένες στη σοφία των Τολτέκων, μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε με θάρρος τη ζωή. Μας διδάσκουν τον τρόπο για να πετύχουμε την προσωπική μας ελευθερία και την αληθινή ευτυχία. Απλές συμβουλές για να εξελιχτούμε και να βρούμε την εσωτερική μας δύναμη και την αγάπη που όλοι αναζητούμε.


Εκδόσεις Διόπτρα

 

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει

 

i-kota-pou-oneireuotan-na-petaxei

 

Μια δυναμική αλληγορία για την ίδια τη ζωή. Μ' έναν διαφορετικό τρόπο, σαν παραμύθι, μια ιστορία με πρωταγωνιστές τα ζώα μας δείχνει τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις επιθυμίες που έχουν όλοι στη ζωή τους. Η ανάγκη για ελευθερία, η αξία της αφοσίωσης, οι θεσμοί της οικογένειας, τα όνειρα και η ανάγκη να νιώθουμε αγάπη ξεχειλίζουν μέσα από αυτό το διήγημα.


Εκδόσεις Διόπτρα

 

Εγχειρίδιο Ευ Ζην. Οδηγός Ζωής από τους Αρχαίους Έλληνες Σοφούς

 

Egxeiridio-eu-zin

 

Μαθαίνοντας και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων σοφών στη σύγχρονη ζωή μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να βρούμε το χαμένο της νόημα. Αν και τα ρητά της αρχαιότητας φαντάζουν απλησίαστα στο μυαλό μας, είναι όμως τόσο διαχρονικά και επίκαιρα που αξίζει να τα θυμηθούμε και να τα εφαρμόσουμε για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας και για να επιβιώσουμε στα δύσκολα. 


Εκδόσεις Αρχέτυπο


Διαλέξτε όποιο σας αρέσει, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το!


Καλή σας ανάγνωση!


Αθηνά Σαΐτη
Athina Saiti

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς