Logo
pharm24

Διακοπές μόνη σας... Θα το τολμούσατε;

Ευζωία

20 Αυγούστου 2022

Diakopes Moni Sas Tha To Tolmousate

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχα επισκεφτεί ένα πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί. Την ώρα του check-out πέρασα από την υποδοχή των δωματίων που μέναμε για να χαιρετίσω την ιδιοκτήτρια και να επιστρέψω τα κλειδιά. Καθόταν εκεί μαζί με μία άλλη κυρία στην αυλή και έπιναν ένα καφεδάκι. Τις είδα και τις χάρηκα.


Σκέφτηκα - Κοίτα τις φιλενάδες, πίνουν το απογευματινό τους καφεδάκι και τα λένε. Μετά από δύο λεπτάκια έρχεται η ιδιοκτήτρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του check-out. Μου δικαιολογείται για την αναμονή: “Με συγχωρείς κοπέλα μου αλλά ήρθε αυτή η κυρία σήμερα. Τα παιδιά της ζουν στο εξωτερικό και έχει χωρίσει. Ήρθε λίγες μέρες διακοπές μόνη και καθόμαστε και τα λέμε. Με συνεπήρε η κουβέντα μαζί της, είναι φοβερή γιατρός! Ορίστε να! Είσαι έτοιμη” είπε γνέφοντας. Καθώς έφευγα την άκουγα να φωνάζει χαρωπά ‘’Καλή επιστροφή να έχετε!”.

 

Επέστρεψα στην Αθήνα και σκεφτόμουν αυτή τη γυναίκα που ταξίδεψε μόνη της. Πόσο θάρρος να έχει; Η κόρη της στο Λονδίνο, ο γιός της στο Χονγκ Κονγκ. Είχε προγραμματίσει να τον επισκεφθεί τον Απρίλιο αλλά η πανδημία τους άλλαξε τα σχέδια.

Έτσι βρέθηκε διακοπές σε αυτό το γραφικό νησάκι. Τι ωραία που δεν απογοητεύτηκε και αντί να “χάσει” το καλοκαίρι της αποφάσισε να οργανώσει αυτή την εκδρομή. Ταυτόχρονα, ήταν ωραία παρεούλα και για την ιδιοκτήτρια των δωματίων που πρόσφατα είχε χάσει τον άντρα της και οι δύο της κόρες δούλευαν στην Αθήνα. Και κάπως έτσι αναρωτήθηκα πως θα μου φαινόταν να κάνω διακοπές μόνη μου;

Βούτηξα λοιπόν στα άδυτα της γνωστής μηχανής αναζήτησης προκειμένου να μάθω τι γνώμη έχουν όσοι δοκίμασαν τις μοναχικές διακοπές.

 

Τι έμαθα;

 

1) Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πάνε διακοπές μόνοι τους ανεξάρτητα από το αν έχουν παρέα ή όχι.

2) Με μία αναζήτηση μπορείς να βρεις πολλές οδηγίες και φόρουμ για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μόνοι.

3) Όταν ταξιδεύεις μόνος ο προορισμός παίζει πολύ βασικό ρόλο. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν κοσμοπολίτικα μέρη ώστε να νιώθουν ασφάλεια.

4) Όπως κάθε τι έτσι και οι solo διακοπές είναι κάτι που χρειάζεται να το συνηθίσεις. Σε όλα τα φόρουμ ο κόσμος ανέφερε πως οι δύο πρώτες μέρες ήταν λίγο μοναχικές αλλά μόλις εξοικειώθηκαν με την ‘’συντροφιά’’ του εαυτού τους ήταν πολύ πιο ήρεμοι.

5) Σχεδόν όλοι σχολίαζαν πως εξοικονομείς τόσο χρόνο όσο και χρήματα όταν ταξιδεύεις μόνος. Μπορείς να δεις περισσότερα μνημεία και αξιοθέατα σε λιγότερο χρόνο, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα.

 

Δεν έχω κάνει ποτέ διακοπές μόνη μου αλλά αν το επιχειρούσα θα ήταν περισσότερο για να μάθω καλύτερα τον εαυτό μου. Νομίζω όταν οι άνθρωποι δεν βρίσκονται περιτριγυρισμένοι από άτομα που τους γνωρίζουν ήδη, έχουν μία μοναδική ευκαιρία να ξανασυστηθούν από την αρχή. Σαν να ξαναγεννιούνται με έναν τρόπο και να επιλέγουν ποιοι θέλουν να είναι την δεδομένη στιγμή. Εσύ όμως θα το τολμούσες;

 

 

Attica
Attica

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς