Ένα ταξίδι στο σπίτι του διάσημου Monet στη Νορμανδία

Ευζωία

05 Ιουνίου 2020

Monet House Main

Ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους του ιμπρεσιονισμού, ο Monet γεννήθηκε στο Παρίσι αλλά έζησε πολλά από τα χρόνια της ζωής του σε ένα γραφικό χωριό της Νορμανδίας, το Giverny.


Ο ζωγράφος έζησε σε αυτό το εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα με τη δεύτερη σύζυγό του και τα οκτώ παιδιά τους από το 1883 μέχρι το θάνατό του το 1926. Σταδιακά, το μετέτρεψε σε ένα γραφικό παστέλ-ροζ αρχοντικό, με τους κήπους να επικεντρώνονται σε ιαπωνικό στιλ με την εμβληματική πράσινη γέφυρα.


Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης του καθώς εκεί, δημιούργησε πολλά από τα πιο διάσημα έργα του.

 

 

Το Fondation Claude Monet προσφέρει μια εικονική περιήγηση στο σπίτι και τους κήπους του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου όπου μπορείτε να εξερευνήσετε το ατελιέ του, τους χώρους που περνούσε την καθημερινότητά του και όλους αυτούς τους παγκοσμίου φήμης ανθισμένους κήπους από την άνεση του δικού σας σπιτιού.


Η κατοικία άνοιξε στο κοινό τη δεκαετία του '80 και πλέον προσελκύει περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

 

 

Αυτό το διάστημα η οικία παραμένει κλειστή λόγω της πανδημίας, αλλά η εξαιρετική εικονική περιήγηση του Ιδρύματος θα σας ταξιδέψει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού του Monet, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου στούντιο του, των υπνοδωματίων της οικογένειας και της τεράστιας συλλογής ιαπωνικών εκτυπώσεων του καλλιτέχνη.


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς