Logo
pharm24

Έρωτας, μια «ξένη χώρα» που έχει εξυμνηθεί όσο καμία!

Ευζωία

25 Ιουλίου 2020

Biblia Gia Ton Erota Ayth Thn Xeni Xora Main

Ο έρωτας έχει εξυμνηθεί όσο κανένα άλλο συναίσθημα. Ίσως είναι οι διαφορετικές του πτυχές που τον κάνουν τόσο ακαταμάχητο και ωθεί τους ανθρώπους να γράφουν και να διαβάζουν γι αυτόν.


Έρωτες ανεκπλήρωτοι, καταστροφικοί, ανολοκλήρωτοι, παθιασμένοι και εμμονικοί αλλά και έρωτες τρυφεροί, ευγενείς και αιώνιοι. Ίσως αυτό το τελευταίο, αναζητούμε όλοι μέσα από έναν έρωτα όποια μορφή κι αν έχει.


Τόνοι μελάνης έχουν ξοδευτεί για να αποτυπωθούν σ ένα βιβλίο. Διαλέξτε αυτόν που σας ταιριάζει και ζήστε το!

 

Απ' την πρώτη στιγμή

 


Ο Douglas Kennedy ξεδιπλώνει έναν έρωτα από το παρελθόν, στο Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου.
Ο Τόμας Νέσμπιτ είναι ένας χωρισμένος Αμερικανός συγγραφέας που ζει απομονωμένος σε μια αγροικία. Μέχρι που ένα πρωινό παραλαμβάνει ένα δέμα που ταράζει τη γαλήνη του. Αποστολέας η Πέτρα Ντούσμαν, μια γυναίκα με την οποία είχε ζήσει μια θυελλώδη ερωτική σχέση είκοσι πέντε χρόνια πριν, στο Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου.


Τώρα ο Τόμας είναι αναγκασμένος να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν που τόσον καιρό είχε προσπαθήσει να απωθήσει. Η Πέτρα Ντούσμαν ήταν θύμα του ανελεύθερου καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας και τα τραγικά μυστικά της σφράγισαν τη μοίρα του έρωτά τους.
Ένα συνταρακτικό love story που ρίχνει τα τείχη ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν και δείχνει πως η πορεία της ιστορίας μπορεί να ανατραπεί σε μια μόνο στιγμή.

 

Η τέχνη του έρωτα

 


Η συγγραφέας Hong Ying κατάφερε να δημιουργήσει τεράστιες αντιδράσεις μέσα από την αληθινή ιστορία που εκτυλίσσεται στην Κίνα της δεκαετίας του 1930, που φλέγεται από εσωτερικές αναταραχές.


Εκεί, ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στον ποιητή Τζούλιαν Μπελ, ανιψιό της Βιρτζίνια Γουλφ, και μια παντρεμένη κινέζα διανοούμενη. Η παράνομη σχέση θα δοκιμάσει τα όριά της μέσα από τα μυστικά της κινεζικής ερωτικής τέχνης του Ταό και θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.


Η Χονγκ Γινγκ θα ξαναζωντανέψει την απαγορευμένη ιστορία τους, βασισμένη στο προσωπικό ημερολόγιο του Τζούλιαν, αναζωπυρώνοντας τις αντιδράσεις, που κατέληξαν σε δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη συγγραφέα και την κόρη της μυθιστορηματικής ηρωίδας, η οποία θεωρεί ότι το περιεχόμενο του βιβλίου προσβάλλει τη μνήμη της μητέρας της.


Λογοτεχνική ανάπλαση μιας πραγματικής ιστορίας ή ένα τολμηρό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τις διαφορετικές προσεγγίσεις Ανατολικών και Δυτικών πάνω στο θέμα του έρωτα; Σε κάθε περίπτωση ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με ένα βιβλίο συναρπαστικό, προκλητικό όσο και τρυφερό.

 


Η ιστορία ενός έρωτα

 


Η Nicole Krauss υποστηρίζει ότι όταν ένας μεγάλος έρωτας ζει μέσα σε ένα βιβλίο... μπορεί να επιζήσει διασχίζοντας ωκεανούς και γενιές, αλλάζοντας τις ζωές όσων το διάβασαν.
Ένας χαμένος έρωτας, ένα μυστηριώδες γράμμα και ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από έρωτα θα γίνουν η αφορμή για να λυθεί το κουβάρι μιας ολόκληρης ζωής.
Ένα νεαρό κορίτσι έχει πάρει το όνομά του από την ηρωίδα του βιβλίου κι αυτό είναι κάτι που τη συναρπάζει και της εξάπτει την περιέργεια. Θα ξεκινήσει έτσι μια περιπέτεια για να βρει τη συνονόματή της ηρωίδα... Πόσο όμως αυτό θα αλλάξει τη ζωή της, αλλά και τις ζωές των ανθρώπων που αγαπά;

 

Έρωτας, μια ξένη χώρα

 


Η Evelyn Toynton αποτυπώνει ίσως την πραγματική διάσταση του έρωτα: «μια ξένη χώρα».
Οξυδερκές, ζωντανό, βαθιά ανθρώπινο, το βιβλίο αντιπαραθέτει την προσωπική τραγωδία στις μεγάλες καταστροφές της ιστορίας του 20ού αιώνα. Μέσα από τη διεισδυτική αποτύπωση της ζωής των εμιγκρέδων, διερευνά τη συνθήκη της εξορίας και το απρόβλεπτο κάθε έρωτα και κάθε ανθρώπινης μοίρας.


Η ιστορία εκτυλίσσεται στα ταραγμένα χρόνια ανάμεσα στους δυο παγκόσμιους πολέμους, όπου ο Ρολφ, ο Ότο, και η μικρή ξαδελφούλα του Ότο, η Λουίζα, παιδιά εύπορων και αφομοιωμένων εβραϊκών οικογενειών της Νυρεμβέργης, γίνονται στενοί φίλοι. Καθώς ο αντισημιτισμός διογκώνεται και η ανασφάλεια μεγαλώνει, ο πατέρας της Λουίζας την στέλνει εσωτερική σε ένα σχολείο στην Ελβετία, και αργότερα στην Αγγλία.


Παράλληλα, η οικογένεια του Ρολφ συνειδητοποιεί σταδιακά τι επιφυλάσσει ο Χίτλερ στους Εβραίους και βοηθάει τον Ρολφ να μεταναστεύσει στην Αμερική όπου τον ακολουθεί και ο Ότο και αρκετό διάστημα μετά και η Λουίζα, όπου οι τρεις φίλοι συναντιούνται και πάλι. Ο εσωστρεφής, συντηρητικός Ρολφ και η περιπετειώδης, επιρρεπής στις διασκεδάσεις, χαρούμενη Λουίζα ερωτεύονται και παντρεύονται, αναζητώντας ο ένας στον άλλον κάτι που κανένας απ’ τους δυο δεν μπορεί να προσφέρει.

 

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Attica
Attica

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς