Η Joan άλλαξε τη ζωή της στα 70!

Ευζωία

17 Απριλίου 2020

Joan

 

Το παν είναι η αποφασιστικότητα και η Καναδή Joan MacDonald το ξέρει καλά γιατί κατάφερε να αλλάξει τη ζωή της στα 70!


Πριν από 3 χρόνια συνειδητοποίησε πως η ζωή που ζούσε, είχε πάψει να την ικανοποιεί. Ήταν υπέρβαρη και τα περιττά κιλά της προκαλούσαν προβλήματα υγείας και σωματική κόπωση. Παρότι ήξερε ότι εάν άλλαζε τη διατροφή της και έβαζε την άσκηση στην καθημερινότητά της θα έκανε τη διαφορά, το ανέβαλλε συνεχώς λέγοντας ότι “είναι πλέον πολύ μεγάλη για αλλαγές”.’

 

Μια μέρα αποφάσισε να το δοκιμάσει, μετά από μεγάλη πίεση από την κόρη της που είναι σεφ και προπονήτρια, ενώ ασχολείται με το powerlifting και την Yoga και δεν άντεχε να βλέπει τη μητέρα της να κλείνεται στον εαυτό της όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα. Την έπεισε, λοιπόν, να προσπαθήσει – αν όχι για τη διάθεσή της, για το καλό της υγείας της.

 

Η Joan μετακόμισε στο σπίτι της Michelle για δύο εβδομάδες, και τότε ήταν που όλα άλλαξαν.

 

Άρχισε να ακολουθεί μια πιο ισορροπημένη διατροφή και να γυμνάζεται καθημερινά.

 

Όταν επέστρεψε σπίτι της συνέχισε τη νέα της καθημερινότητα, καθώς έτσι κι αλλιώς είχε αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα, και μέσα σε έξι μήνες κατάφερε να χάσει 20 κιλά, ενώ συνολικά, η απώλεια αγγίζει τα 28! Πηγαίνει στο γυμναστήριο πέντε φορές την εβδομάδα, σηκώνει βάρη και κάνει 15 με 30 λεπτά αερόβια προπόνηση.

 

Δεν έχει αποκλείσει από το διαιτολόγιό της τίποτα, όμως έχει αλλάξει διατροφικές συνήθειες. Πλέον, κάνει πέντε μικρά γεύματα ημερησίως, αντί για τα τρία μεγάλα στα οποία είχε συνηθίσει. Λατρεύει πλέον τα λαχανικά και έχει αυξήσει την πρωτεΐνη που καταναλώνει, ενώ το αγαπημένο της φαγητό όταν τελειώνει την προπόνηση, είναι νουντλς ρυζιού με πράσινα φασόλια.

 

Στα 73 της πλέον δεν έχει αλλάξει μόνο η διάθεση και το σώμα της, αλλά και οι ιατρικές της εξετάσεις.

 

«Σταμάτησα τα φάρμακα, η αρθρίτιδα δε με ενοχλεί τόσο, η ασθένεια στα νεφρά μου δε χειροτερεύει και έχω μεγαλύτερη αντοχή και ενέργεια. Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και έχω αρχίσει να με αγαπώ περισσότερο», λέει η Joan, που στα 73 της είναι πιο υγιής από ότι στα 50!

 

Την απόφασή της να αλλάξει ζωή μοιράζεται με τους ακολούθους της στο Instagram, καθώς πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους την ακολουθούν ενώ πολλοί μέσα από την δική της εμπειρία έχουν πειστεί ότι η ζωή δεν τελειώνει στα 70.

 

«Πολλές γυναίκες μου στέλνουν την ιστορία τους. Νέες γυναίκες με δάκρυα στα μάτια γιατί δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν και νιώθουν να ‘πνίγονται’. Μεγαλύτερες κυρίες μου λένε ότι τις εμπνέω να κάνουν κάτι για την υγεία τους».

 

Το μήνυμά της προς όλες εκείνες που θέλουν να αλλάξουν αλλά τους είναι άγνωστος ο τρόπος, είναι να πιστέψουν ότι γίνεται! «Αν μπορώ εγώ, μπορούν κι αυτές».


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς