Η Joan Collins καταγγέλλει τον ηλικιακό ρατσισμό

Ευζωία

27 Μαΐου 2020

Joan Collins Hlikiakos Ratsismos

Για ηλικιακό ρατσισμό κατηγορεί την βρετανική κυβέρνηση η γνωστή ηθοποιός Joan Collins. Η 86 χρονη Βρετανίδα, εξέφρασε την δυσαρέσκεια της απέναντι στον τρόπο που η Βρετανική κυβέρνηση (και δεν είναι η μόνη) μεταχειρίζεται τους ανθρώπους της λεγόμενης «τρίτης ηλικίας».

Αφορμή, αποτέλεσε η πανδημίας του κορονοϊού με τη Collins να υποστηρίζει σε άρθρο της στο περιοδικό «The Spectator», ότι οι κυβερνώντες εντάσσουν στην ίδια ηλικιακή ομάδα όλα τα άτομα άνω των 70 χρόνων, με την δικαιολογία ότι προσπαθούν να τους πρωτεύσουν από τον ιό, λέγοντας ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η Collins στηλιτεύει την κυβέρνηση, επειδή χρησιμοποιεί μια σειρά από «φρικτές» εκφράσεις για να ορίσει την ηλικιακή της ομάδα, όπως η αναφορά «εβδομηντάρηδες και άνω» και «ευάλωτη» κοινωνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι πολλοί, όπως και η ίδια, δεν έχουν θέματα «υγείας».

 

 

«Αλλά το πιο επιζήμιο, ήταν η ενίσχυση της υπάρχουσας πεποίθησης στο ευρύ κοινό και στους εργοδότες, ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να κρατηθούν μακριά απ’ όλους» γράφει η ηθοποιός σε ένα απόσπασμα από το άρθρο της.

Και αποκάλυψε ότι βίωσε τον «ηλικιακό ρατσισμό» από πρώτο χέρι, όταν πληροφορήθηκε από τον οικοδεσπότη του «Good Morning Britain», Pears Morgan, ότι θα έπρεπε να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δείπνο τους επειδή «δεν ήθελε να είναι υπεύθυνος για τον πρόωρο θάνατό της».

Επιπλέον ανέφερε ότι ο φίλος της, Christopher Bigins προσεγγίστηκε από «συμμορίες του κορονοϊού», που του φώναζαν ότι στην ηλικία του έπρεπε να μένει στο σπίτι του.

Η Joan Collins υποστήριξε, ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να καθορίζονται από την ηλικία τους κάτι που η ίδια αρνείται να κάνει σε όλες τις φάσεις της ζωής της. «Στο τελευταίο μου τσεκ-απ ο γιατρός μου είπε ότι ήμουν “εκπληκτικά υγιής”» ανέφερε η ηθοποιός.

«Είμαι τυχερή που έχω τεράστια ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή».


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς