Η Michelle Obama διαβάζει παραμύθια στα παιδιά

Ευζωία

25 Απριλίου 2020

Michelle Obama Diabazei Paramythia Sta Paidia

 

 

Τα παιδιά είναι το πιο απαιτητικό κοινό που δύσκολα συναρπάζεται και εύκολα χάνει το ενδιαφέρον του. Η Michelle Obama όμως, δεν φαίνεται να έχει τέτοια προβλήματα.

 

Από τη Δευτέρα 20 Απρίλιου και κάθε Δευτέρα ως τις 11 Μαΐου εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά έχουν «Mondays with Michelle», όπου η πρώην Πρώτη Κυρία διαβάζει αγαπημένα παραμύθια με την χαρακτηριστική, ζεστή φωνή της, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τα παιδιά που δεν πάνε σχολείο και μένουν σπίτι.

 

 

Η αρχή έγινε με το «Gruffalo» της Julia Donaldson με εικονογράφηση του Axl Scheffler, που αφηγείται την ιστορία ενός ποντικού που περιπλανάται στο δάσος.

 

Η Michelle, δηλώνει ενθουσιασμένη με αυτή την πρωτοβουλία λέγοντας ότι «ως μικρό παιδί, μου άρεσε πολύ να διαβάζω δυνατά, Όταν έγινα γονέας, ένιωσα τόση χαρά, που μοιράστηκα τη μαγεία της αφήγησης με τα παιδιά μου – και αργότερα, ως Πρώτη Κυρία, με παιδιά παντού. Αυτή τη στιγμή, όταν πολλές οικογένειες βρίσκονται σε τόσο άγχος, είμαι ενθουσιασμένη που δίνω στα παιδιά την ευκαιρία να εξασκήσουν την ανάγνωση και να ακούσουν μερικές υπέροχες ιστορίες».


Το «Mondays with Michelle» συνεργάζεται με τα «PBS Kids», «Penguin Young Readers» και «Random House Children Books».

 

Η Michelle Obama επέλεξε μερικά από τα αγαπημένα της παιδικά βιβλία, ώστε να δώσει στους γονείς και τους δασκάλους, ένα μικρό αλλά απαραίτητο διάλειμμα δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία και στα ίδια παιδιά να ενδιαφερθούν για τα βιβλία και να διαβάσουν.

 

Στα επόμενα Mondays with Michelle, θα διαβάσει το «There’s a Dragon in Your Book», το «Miss Maple’s Seeds» και το «The Very Hungry Caterpillar».

Οι αναγνώσεις μεταδίδονται ζωντανά, όμως τα παιδιά μπορούν να τις ακούσουν όσες φορές θέλουν.


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς