Η ψυχολογία παιδιών και εφήβων την εποχή του κορωνοιού - Τι μπορείς να κάνεις

Ευζωία

10 Απριλίου 2020

Psychologia Paidiwn

Από την ημέρα που τα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά σταμάτησαν τις εξωσχολικές δραστηριότητες τους όλοι αναζητούν περίτεχνους τρόπους για να απασχολήσουν παιδιά και εφήβους στο σπίτι ώστε να προστευτεί η ψυχολογία τους.

 

Επιστρατεύτηκαν κάθε λογής δράσεις, θεατρικές παραστάσεις μέσω διαδικτύου, ηλεκτρονικά παιχνίδια και ιδέες για διαδραστική απασχόληση πετυχαίνοντας το σκοπό τους σε κάποιο βαθμό.

 

Η μετάβαση όμως των παιδιών και εφήβων από την ξέφρενη καθημερινότητα στον εγκλεισμό του σπιτιού αποδεικνύεται δύσκολη καθώς έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια γενικευμένου άγχους, ανασφάλειας και φόβου.

 

Πολλά παιδιά και έφηβοι παρουσιάζουν διαταραχές λόγω της κοινωνικής απόστασης , της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος αλλά και του καταιγισμού αρνητικών πληροφοριών με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι.

 

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Παιδιατρικού νοσοκομείου Αγία Σοφία σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχει υπηρεσίες με βάση τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες παιδιών και γονέων που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοιού,

 

Η ενέργεια απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και γονείς που μπορούν να επικοινωνούν με ειδικούς επιστήμονες ψυχικής υγείας οι οποίοι θα απαντούν και θα παρέχουν καθοδήγηση και υποστήριξη σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στις τηλεφωνικές γραμμές 213 2013298 & 210 6924467 (καθημερινά, 09:00-14:00 μμ). Τέλος, στον ιστότοπο της Κλινικής child-psychiatry.med.uoa.gr υπάρχει σχετικό ενημερωτικό υλικό.


Γιούλα Ζαχιώτη

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς