Logo
pharm24

Μπορούν οι γυναίκες να κατακτήσουν θέσεις εξουσίας;

Ευζωία

18 Σεπτεμβρίου 2020

Mboroun Oi Gynaikes Na Kataktisoun Theseis Exoysias 2

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά των γυναικών, να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στους χώρους εργασίας, να αμείβονται και να κερδίζουν υψηλόβαθμες θέσεις όπως οι άνδρες.

 

Κι ενώ η Νέα Ζηλανδία είναι από τις λίγες (ίσως και η πρώτη) παγκοσμίως χώρες, που θέσπισαν και επιβάλλουν, με νόμο, την εργασιακή ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να αποδείξουμε εμείς οι γυναίκες την ικανότητά μας να ηγούμαστε. 

 

Ο Chris Hyams, είναι ο CEO του Indeed , του μεγαλύτερου ιστότοπου αναζήτησης εργασίας στον κόσμο. Μιλώντας στο “entrepreneur“ περιγράφει την εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια σε θέσεις εξουσίας μεγάλων εταιρειών και μοιράζετε μαζί μας τις γνώσεις του, για το πως μπορούν οι γυναίκες να κατακτήσουν θέσεις εξουσίας κερδίζοντας το δύσκολο στοίχημα του καλού ηγέτη!

 


-Αυτό που ξεκαθαρίζει είναι ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή επιτυχίας για έναν ηγέτη που να λειτουργεί κάθε φορά. Μια επιτυχημένη εταιρεία είναι σαν μια τέλεια καταιγίδα. Πέτυχε τη σωστή ιδέα τη σωστή στιγμή.


-Ένας καλός ηγέτης, είναι πάντα ταπεινός. Η ταπεινότητα παραμένει υψίστης σημασίας. Το να κατανοείτε και να αγκαλιάζετε τα προσωπικά σας λάθη, σας κρατά ταπεινούς και σας φέρνει κοντά στην ομάδα σας.


-Δεν χρειάζεται να είστε οι καλύτεροι σε όλα. Αυτό που κατάλαβε με τα χρόνια είναι ότι κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο. Είναι καλύτερο να αναγνωρίζετε υπέροχες ιδέες και από άλλους ανθρώπους και να τους βοηθάτε να καλλιεργήσουν αυτό το ταλέντο.


-Αντί να προετοιμάζετε plan B για το ενδεχόμενο αποτυχίας, να είστε πιο ανοιχτοί και να μην φοβάστε να πειραματιστείτε. Τις περισσότερες φορές, είναι δύσκολο να προβλέψεις το μέλλον, όμως έχει αποδειχθεί ότι μόλις το 1/3 των καλών ιδεών που υλοποιεί μια εταιρεία θα αποδειχθούν επιτυχείς. Οι άλλες δύο επιλογές είτε θα έχουν από ελάχιστο έως καθόλου αντίκτυπο. Δοκιμάστε πολλά πράγματα, όμως εγκαταλείψτε έγκαιρα ότι δεν λειτουργεί και επενδύσετε περισσότερο σε κάτι που έχει αποδειχθεί πετυχημένο.

 


-Είναι σημαντικό να έχετε κάποιες σταθερές. Δημιουργείστε πράγματα που θα αντέξουν στο χρόνο. Όταν υπάρχουν αρκετές μεταβλητές, είναι καλό σε μία εταιρεία, να κρατά σταθερή την ουσία.


- Μην λυπάστε τις αποφάσεις που έχετε ήδη λάβει. Είναι καλύτερο να μαθαίνετε όσο είναι νωρίς από τα λάθη σας, παρά όταν ήδη έχετε φτάσει σε μία υψηλότερη βαθμίδα ηγεσίας. Επομένως, καλό είναι να μην μετανιώνετε για προηγούμενες κακές επιλογές, διότι αυτές σας οδήγησαν στην επιτυχία του σήμερα.


-Μην αφήνετε τον φόβο της αποτυχίας να σας οδηγήσει σε ακαμψία
Αν δεν είστε ευέλικτοι θα αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα. Ψάξτε να βρείτε την ισορροπία μεταξύ της πεποίθησης (που είναι καλή) και της βεβαιότητας (η οποία συνήθως δεν είναι τόσο καλή).

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και ηγέτες μπορούν να εστιάζουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές αυτό, χρειάζεται πολύ χρόνο. Δεν είναι απλά ένας μαραθώνιος, αλλά πολλοί παράλληλοι.

 

- Οι δύο ήρωες σας πρέπει να είναι ένας συνδυασμός του Δον Κιχώτη και του mr. Spock.
Τη μία εβδομάδα μπορείτε να είστε οραματιστές και την άλλη, να κατεβαίνετε από το άλογο και να είστε απολύτως λογικοί, ειδικά όταν έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις και να λάβετε αποφάσεις.

Attica
Attica

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς