Μήπως φταίει η ηλικία μου που δεν με πήραν στη δουλειά;

Ευζωία

13 Απριλίου 2020

Mipos Ftaiei I Ilikia Mou Pou Den Me Piran Sti Douleia

 

 

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί ότι φταίει η ηλικία σας για το ότι δεν κερδίσατε μια δουλειά που τόσο επιθυμούσατε και πιστεύατε ότι πραγματικά έχετε τα προσόντα;

 

Ότι δηλαδή, η ηλικία είναι το εμπόδιο που δεν σας καλούν σε συνεντεύξεις ή δεν σας απαντάνε σε αιτήσεις για δουλειά ενώ το πραγματικό πρόβλημα, είναι το βιογραφικό σας;

 

Με το να στέλνετε μαζικά το βιογραφικό σας το πιο πιθανό είναι να μην πετύχετε τίποτα. Πρέπει αρχικά να ερευνήσετε ποιες θέσεις σας ενδιαφέρουν, να μάθετε για τις αντίστοιχες εταιρείες και μετά να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας ανάλογα.

 

Οι ηλικιακές διακρίσεις μπορεί να ισχύουν σε κάποιους τομείς, αλλά σίγουρα είναι πάρα πολλές οι εταιρείες που δεν τους ενδιαφέρει η ηλικία των εργαζομένων τους αλλά οι ικανότητες τους. Με ένα κατάλληλο βιογραφικό δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα στην αγορά εργασίας!

 

Επενδύστε χρόνο στο βιογραφικό σας!

 

Σκεφτείτε τι θα θέλατε να μάθουν οι άλλοι για σας μέσα από μία ή δύο σελίδες, τι εικόνα θα θέλετε να παρουσιάσετε σε κάποιον που δεν σας έχει γνωρίσει. Το βιογραφικό είναι το πρώτο σημείο επαφής με έναν μελλοντικό εργοδότη. Θα πρέπει με μια γρήγορη ματιά να δει ο εργοδότης να δει τα «δυνατά» σας σημεία ώστε να σας καλέσει για συνέντευξη

 

Ένα προσεγμένο βιογραφικό, ανανεωμένο, με σύντομες και ουσιαστικές πληροφορίες πάντα βοηθάει και δίνει μια καλή εντύπωση για το άτομό σας!

 

Μην αγνοείτε την αξία του και δώστε τον απαραίτητο χρόνο για να συντάξετε κατάλληλα το βιογραφικό σας, ανάλογα με τη θέση και την εταιρεία που σας ενδιαφέρει. Βρείτε τα δυνατά σας σημεία, τι σας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους και αναφέρετε το ξεκάθαρα, με λέξεις «κλειδιά» στο βιογραφικό σας. Άλλωστε εσείς ξέρετε τον σας καλύτερα από τον καθένα!

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να βρείτε την δουλειά που ονειρεύεστε σε κάθε ηλικία! Ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, αρκεί μόνο να το τολμήσετε!


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς