Ο Χρήστος Λούλης και Λυδία Φωτοπούλου στα «κύματα» της Βιρτζίνια Γούλφ από το ΚΠΙΣΝ

Ευζωία

03 Μαΐου 2020

Xrhstos Loylhs Lydia Fvtopoyloy Sta Kymata Ths Virginia Gulf Kpsn 0

Σήμερα, Κυριακή 3 Μαΐου στις 19:00, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας ανοίγει την διαδικτυακή του πύλη για να παρακολουθήσουμε την ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του έργου «Τα Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ.

 

Το θεατρικό έργο, ανέβηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στο ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο της σειράς «Παραβάσεις: Το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ», με τη Λυδία Φωτοπούλου και τον Χρήστο Λούλη κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Καραντζά και σε μετάφραση του Άρη Μπερλή.

 

Εικαστικό για το έργο "Κύματα" της Βιρτζίνια Γουλφ που παρουσιάζονται στο πλαίσιο των Παραβάσεων του ΚΠΙΣΝ


Η Λυδία Φωτοπούλου και ο Χρήστος Λούλης έγιναν οι φωνές των «Κυμάτων» σε μια ρυθμική εναλλαγή ρόλων σε αυτό το αριστούργημα της Βιρτζίνια Γουλφ που είναι ένας χείμαρρος από σκέψεις, αισθήματα, τραύματα και λεπτομέρειες της καθημερινότητας.

 

Η πεζογράφος παρακολουθεί στενά τη σχέση έξι προσώπων, από την παιδική ηλικία μέχρι τον θάνατό τους, ενώ παράλληλα, ξεδιπλώνει μια ελεγεία για τη φύση, παρακολουθώντας μια ολόκληρη ημέρα από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. Ένα θραυσματικό κείμενο για τον θάνατο, την ύπαρξη, τη φιλία και τον έρωτα.

Το πεζογραφικό έργο της Βιρτζίνια Γουλφ χαρακτηρίζεται από την τεχνική της συνειδησιακής ροής, που καταγράφει τις σκέψεις και τα συναισθήματα σε ροή, χωρίς καμία προφανή λογική σύνδεση.

Συντονιστείτε με τον θαυματουργό κόσμο του ΚΠΙΣΝ και απολαύστε τις πολύπλευρες δραστηριότητές του.


Γιούλα Ζαχιώτη
Yioula Zachioti

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς