Όταν οι Obama διαβάζουν παιδικά βιβλία και αστειεύονται

Ευζωία

21 Μαΐου 2020

Oi Obamas Diavazoun Biblia

Είναι από τα πιο γνωστά ζευγάρια στο κόσμο. Όταν τα φώτα του Λευκού Οίκου έκλεισαν γι αυτούς, στράφηκαν στην άμεση επικοινωνία με το πολυπληθές κοινό τους μέσα από βιβλία που έγινα best sellers, καλοπληρωμένες ομιλίες σε μεγάλα πανεπιστήμια και τώρα στρέφονται στα παιδιά.

 

Οι Obama, ο Barack και η Michelle συστήνονται στο νέο τους κοινό μέσα από τον λογαριασμό τους στο Instagram και διαβάζουν παιδικές ιστορίες.


Την αρχή έκανε η Michelle μέσα στην κρίση του κορονοϊού, όπου σε συνεργασία με έναν εκδοτικό οίκο καθιέρωσε το Mondays with Michelle όπου διάβαζε παραμύθια στα παιδιά.


Τώρα, η συνεργασία τους με την Δημόσια Βιβλιοθήκη του Chicago, τους φέρνει στις οθόνες μας με το “Live From the Library” , με αφορμή τη νέα πτέρυγα της βιβλιοθήκης που θα στεγαστεί στο Προεδρικό Μουσείο του Obama.

 

 


Το εικονογραφημένο βιβλίο που διάλεξαν, είναι το “The Word Collector” από τον Peter H. Reynolds, ένα από τα αγαπημένα της πρώην Πρώτης κυρίας, όπου ένα αγόρι με το όνομα Jerome, συλλέγει λέξεις.


Η βιβλιοθήκη του Σικάγο είναι ένας αγαπημένος προορισμός και των δύο καθώς μεγάλωσαν στην πόλη, ενώ το πατρικό σπίτι της Michelle στο South Side είναι κοντά στην βιβλιοθήκη. Όταν ήταν 4 μόλις χρόνων πήγε για πρώτη φορά στη βιβλιοθήκη και όπως είπε «η κάρτα της βιβλιοθήκης μου ήταν ένα κλειδί που ξεκλείδωσε έναν κόσμο γνώσεων και εμπειριών».


«Με επαναφέρει στο να είμαι μικρό παιδί, περνώντας μέσα από τις στοίβες στη βιβλιοθήκη της γειτονιάς μας, ανακαλύπτοντας νέους κόσμους και χάνοντας τη μαγεία των λέξεων και ελπίζω εσείς και τα παιδιά σας να το απολαύσετε» είπε η Michelle. Απευθυνόμενη στον Barack του είπε ότι του μοιάζει λίγο ο Jerome… στα αυτιά» με τον πρώην πρόεδρο να παραδέχεται ότι «πράγματι τα δικά μου είναι λίγο μεγαλύτερα».

 

Δείτε το βίντεο εδώ. 


Συντακτική ομάδα Ladiesbook

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς