Πώς να γιορτάσεις τα γενέθλια τον καιρό της πανδημίας;

Ευζωία

10 Απριλίου 2020

Pos Na Giortaseis Genethlia Ton Kairo Tis Pandimias

Ναι είναι αλήθεια υπάρχει μία παγκόσμια πανδημία, αλλά είναι αυτό αρκετό για να μην γιορτάσεις τα γενέθλιά ενός καλού σου φίλου; Η ζωή συνεχίζεται και χρειάζεται να βρίσκουμε ανάλογα με τις συνθήκες νέους τρόπους για να είμαστε ευτυχισμένοι. Οι άνθρωποι δεν σταματούν να μεγαλώνουν άρα δεν θα σταματήσουν και οι εορτασμοί των γενεθλίων τους. Και ναι είναι μία μικρή ατυχία ότι τα γενέθλιά συνέβει να συμπίπτουν με τους μήνες της πανδημίας αλλά σίγουρα δεν είναι το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί. 

 

Τώρα στα ευχάριστα, πως μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλια ενός φίλου σου από απόσταση:

 

 1. Διαδικτυακό Πάρτι 

  Οργάνωσε ένα διαδικτυακό πάρτι. Ντύσου, στολίσου και προσκάλεσε τους αγαπημένους σου φίλους για να γιορτάσετε και να χορέψετε. Μπορείς πριν από το πάρτι να έχεις προκαλέσει τους φίλους σου να φτιάξουν μία λίστα με τα τραγούδια ή να έχετε καπελάκια και μπαλόνια για να σας φτιάξει η διάθεση. 

  Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες όπως το Zoom και το Webex, στις οποίες μπορείς να οργανώσεις διαδικτυακά πάρτι.

 2. Φτιάξε ένα βίντεο για τον αγαπημένο σου φίλο 

  Ζήτησε από τους φίλους του φίλου σου να σου στείλουν βίντεο στα οποία θα εύχονται με αστείους τρόπους χρόνια πολλά. Αποθήκευσε τα βίντεο και ένωσε τα χρησιμοποιώντας μία από τις εφαρμογές που υπάρχουν διαθέσιμες (πχ Inshot). Θα είναι μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον αγαπημένο σου φίλο και σίγουρα θα γελάσει πολύ. 

 3. Πάρε ένα δώρο. 

  Μπορεί να απαγορεύεται η κυκλοφορία αλλά μπορείς ακόμα να παραγγείλεις online και να ξαφνιάσεις έναν φίλο σου με ένα όμορφο δώρο την ημέρα των γενεθλίων του. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα μπορείς να ζητήσεις ειδικό πακετάρισμα για δώρο ή ακόμα και να εμπεριέχεται κάρτα με ευχές για χαρούμενα γενέθλια. 

 4. Οργάνωσε μία κοινή δραστηριότητα.

  Καλά άκουσες αυτό ακριβώς εννοώ. Αυτή την περίοδο υπάρχουν πολλά live στο youtube, στο facebook και στο instagram. Είδαμε διάσημους djs και τραγουδιστές να οργανώνουν πάρτι για να φτιάξουν την διάθεση των ακολούθων τους. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείς την ευκαιρία αυτή και να καλέσεις τους φίλους σου σε ένα ωραίο live διαδικτυακό πάρτι ενός γνωστού καλλιτέχνη; Αν πάλι προτιμάς κάτι πιο ήρεμο μπορείς να ξεκινήσεις μία σειρά μαζί με τον φίλο σου που γιορτάζει ώστε να έχετε συγκεκριμένες μέρες που βλέπετε επεισόδια και μετά τα συζητάτε ή να επιλέξετε μία ταινία που θα δείτε όλοι ταυτόχρονα το βράδυ των γενεθλίων του. 


Είμαστε όλοι σε καραντίνα και αυτό είναι πολύ δύσκολο αλλά μπορούμε να βρούμε μικρές αφορμές για να γιορτάσουμε και να ξεχαστούμε. Είναι ίσως και μία αφορμή να προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας και να τους θυμίσουμε πως όταν όλο αυτό περάσεις θα έχουμε βγει πιο ανθεκτικοί και πιο δυνατοί. 

Ματίνα Σωτηροπούλου

Developmental Psychologist 

MSc Child Development UCL  


Ματίνα Σωτηροπούλου
Matina Sotiropoulou

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς