Πώς ο χρόνος επηρεάζει την υγεία και την ευεξία σου;

Ευζωία

16 Απριλίου 2020

Pos O Xronos Epireazei Ygeia Kai Eyexia

 

Όλες θα θέλαμε να μείνουμε για πάντα νέες, με σφριγηλό δέρμα και αλαβάστρινη επιδερμίδα, αλλά όπως γνωρίζουμε το πέρασμα του χρόνου επηρεάζει την υγεία και την ευεξία μας και αφήνει το στίγμα του πάνω μας.


Είναι μια διαδικασία που δεν σταματάει και δεν αναστρέφεται. Μπορούμε όμως να “μεγαλώνουμε” ωραία. 

Πώς θα γίνει αυτό? 

Με το να προσέχουμε τη διατροφή μας, να κοιμόμαστε αρκετά, να αθλούμαστε και να βγάλουμε όσο μπορούμε το άγχος από τη ζωή μας.

Υπάρχουν πολλά μικρά μυστικά που μπορούμε να ακολουθήσουμε και να καθυστερήσουμε τη διαδικασία της γήρανσης. 

Το πιο σημαντικό είναι να αποδεχτούμε την πραγματικότητα και να ζήσουμε το τώρα. Άλλωστε κάθε ηλικία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και είναι καλό να ζούμε την κάθε φάση της ζωής μας ολοκληρωτικά.

  • Καθιερώστε στην καθημερινότητά σας μικρά διαλείμματα, για γυμναστική, για τρέξιμο, για χορό ή για περπάτημα. Θα δείτε σύντομα την αλλαγή στον οργανισμό σας. Οι αντοχές θα βελτιωθούν και η διάθεσή σας θα αλλάξει. 

  • Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ και προσπαθήστε να τρώτε πιο υγιεινά.

  • Προτιμήστε αρκετά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, βάλτε τα φρούτα στη διατροφή σας, τους φυσικούς χυμούς, τα smoothies και φυσικά μην ξεχνάτε να πίνετε νερό!

  • Επίσης, η ξεκούραση του οργανισμού σας είναι πολύ σημαντική. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες την ημέρα, και όταν νοιώθετε σημάδια κούρασης, μην τα αγνοήσετε. Κάντε τα απαραίτητα διαλείμματα που χρειάζεστε μέχρι να αισθανθείτε πάλι καλά.


Το σώμα μας είναι καθαρά δική μας φροντίδα και δε θα πρέπει να ξεχνάμε να το φροντίζουμε κάθε μέρα και κάθε στιγμή! Δοκιμάστε το και θα δείτε τις αλλαγές στον εαυτό σας!


Αθηνά Σαΐτη

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς