Logo
pharm24

Σταμάτα να γνωρίζεις τους άλλους και ανακάλυψε τον εαυτό σου!

Ευζωία

19 Σεπτεμβρίου 2020

Biblia Psyxologias Kai Aytobeltiosis Main

Έχετε παρατηρήσει ότι περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μας γνωρίζοντας τους φίλους, τους συντρόφους, τους συνεργάτες ακόμη και τα παιδιά μας αλλά όχι τον εαυτό μας;

 

Η αυτογνωσία, είναι ένας νέος όρος που έχει μπει στην καθημερινότητά μας και μας δείχνει ότι για να καταλάβουμε τους ανθρώπους γύρω μας, πρέπει πρώτα να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε εμείς, μέσα από τις εμπειρίες μας και τις νέες προκλήσεις της ζωής.

 

Ένα δύσκολο και κάποιες φορές επίπονο ψυχικά ταξίδι, που όμως αξίζει τον κόπο!

 

ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 5

 

 

Ο Robin Sharma, ειδικός σε θέματα κορυφαίας ηγεσίας και υψηλής απόδοσης, παρουσίασε την ιδέα του Κλαμπ των 5 π.μ. πριν από είκοσι χρόνια.

Μέσα από μια μαγευτική –και συχνά διασκεδαστική– ιστορία για δύο αγνώστους που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους και συναντούν έναν εκκεντρικό μεγιστάνα που γίνεται ο κρυφός μέντοράς τους.

 

Το Κλαμπ των 5 π.μ. θα σας δείξει:


Πώς ξεκινούν το πρωινό τους οι σπουδαίες μεγαλοφυΐες, οι τιτάνες των επιχειρήσεων και οι σοφότεροι άνθρωποι του κόσμου, για να παράγουν εκπληκτικά επιτεύγματα.
Μια σχεδόν άγνωστη συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε αμέσως για να ξυπνάτε νωρίς νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.


«Μυστικές τακτικές» για να υπερασπίζεστε τα χαρίσματα, τα ταλέντα και τα όνειρά σας ενάντια στους ψηφιακούς περισπασμούς και στις εκτροπές για ασήμαντα πράγματα, προκειμένου να έχετε καλή τύχη, επιρροή και μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο.

 

Εκδόσεις Διόπτρα

 

Ο ΓΕΝΝΑΙΟΔΟΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ 

 

 

Η γενναιοδωρία είναι το κυρίαρχο συστατικό ενός τρόπου ζωής που οδηγεί στην επιτυχία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα με μαθηματική ακρίβεια. Η αρχή του «δούναι και λαβείν», άλλωστε, κινεί τον κόσμο γύρω μας.

 

Στο καθηλωτικό αυτό διεθνές μπεστ σέλερ, οι Bob Burg και John David Mann αφηγούνται με τρόπο συναρπαστικό την ιστορία του Τζο και τη μύησή του σε έναν νέο τρόπο σκέψης και δράσης.


Ο Τζο είναι φιλόδοξος, εργασιομανής και επίμονος, μόνο που νιώθει πως όσο πιο σκληρά δουλεύει τόσο απομακρύνεται από τους στόχους του – και την ευτυχία. Μέχρι που μια μέρα, κι ενώ κυνηγά απεγνωσμένα να κλείσει μία σημαντική συμφωνία, συναντά τον αινιγματικό Πίνδαρο, έναν θρυλικό σύμβουλο επιχειρήσεων που δέχεται να μοιραστεί το Επαγγελματικό Μυστικό του.


Μέσα σε μία εβδομάδα, ο Πίνδαρος συστήνει τον Τζο σε μια σειρά από σπουδαίους ανθρώπους: έναν επιχειρηματία, μία διευθύνουσα σύμβουλο, έναν οικονομικό σύμβουλο, μία μεσίτρια και τον «Σύνδεσμο», το άτομο που έφερε όλους αυτούς κοντά. Οι φίλοι του Πίνδαρου αποκαλύπτουν στον Τζο τους Πέντε Νόμους της Αστρονομικής Επιτυχίας καθώς και τα μυστικά της τέχνης της γενναιοδωρίας. Και τότε όλα αλλάζουν…

 

Εκδόσεις Key Books

 

ΠΩΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 

 

Δουλεύετε με σχολαστικούς και νταήδες συναδέλφους;
Έχετε επικριτικούς και χειριστικούς προϊσταμένους;
Διοικείτε τεμπέληδες και αρνητικούς υφισταμένους;
Δουλεύετε με ανικανοποίητους και γκρινιάρηδες πελάτες;
Είσαστε έτοιμοι να εκραγείτε πάνω από μία φορά την ημέρα;
Θέλετε να αλλάξετε δουλειά πάνω από μία φορά τον χρόνο;

 

Τότε κρατάτε στα χέρια σας το σωστό βιβλίο!

 

Θα σας βοηθήσει να διερευνήσετε τη συμπεριφορά των νταήδων, των σχολαστικών, των χειριστικών και των γκρινιάρηδων που σας δυσκολεύουν τη ζωή στην καθημερινή σας δουλειά.
Θα σας δείξει πώς να αποφύγετε τις δύσκολες καταστάσεις, να παραμείνετε ήρεμοι, να βρίσκετε ευχάριστη την εργασιακή καθημερινότητά σας και να είστε χαρούμενοι κάθε μέρα που πάτε στη δουλειά.


Πριν το διαβάσετε, ένα μόνο να ξέρετε: Το κλειδί για να διαχειρίζεστε και να ελέγχετε όλα όσα σας δυσκολεύουν τη ζωή είναι να κατανοήσετε τα κίνητρα πίσω από τη συμπεριφορά των δύσκολων ανθρώπων.

 

Εκδόσεις Rosili

 

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

 

 

Αισθάνεστε μερικές φορές ότι είστε ο μόνος που βγάζει νόημα σε μια συνάντηση;


Μήπως οι μακροσκελείς απαντήσεις σάς τρελαίνουν ή ο εριστικός τρόπος του συναδέλφου σάς σπάει τα νεύρα; Δεν είστε ο μόνος.


Ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας.


Οι Κόκκινοι είναι κυριαρχικοί και καταπιεστικοί, οι Κίτρινοι είναι κοινωνικοί και αισιόδοξοι, οι Πράσινοι είναι χαλαροί και φιλικοί, και οι Μπλε είναι αναλυτικοί και ακριβείς.


Πως μπορούμε λοιπόν να αναγνωρίσουμε τον κάθε τύπο ατόμου και να επικοινωνήσουμε μαζί του;

 

O συγγραφέας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να τελειοποιήσετε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές σας, να διαχειριστείτε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση, να καταλάβετε πότε πρέπει να μιλήσετε και πότε όχι, και γενικά να αλλάξετε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό σας.
Και με λίγη τύχη, να διασφαλίσετε ότι ο ηλίθιος δεν είστε εσείς!

 

Εκδόσεις Διόπτρα

Attica
Attica

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς