Στήριξη σε γυναίκες επιχειρηματίες από το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο

Ευζωία

24 Απριλίου 2020

Sthrixh Se Gynaikes Epixeirhmaties

 

 

Η οικονομική κρίση που έχει προκληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, ενεργοποίησε το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών ώστε να παρέχει βοήθεια στις γυναίκες επιχειρηματίες που το χρειάζονται.

 

Για το λόγο αυτό έθεσε σε λειτουργία το Helpdesk υποστήριξης επιχειρήσεων, εγκαινιάζοντας την τηλεφωνική γραμμή 212 2 54 5454, για παροχή βοήθειας, καταγραφή και απάντηση σε ερωτήματα που τυχών έχετε.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες πάνω από 10.000 τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα και e-mail, απευθύνθηκαν στο Δίκτυο παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

 

Επιπλέον, μέσα από το Ηelpdesk πολλοί επιχειρηματίες κατέθεσαν αιτήματα για ένταξή τους στις οικονομικές ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να γίνει δεκτή από το Υπουργείο Οικονομικών η ένταξη περισσότερων ΚΑΔ επιχειρήσεων στους υπό ενίσχυση ΚΑΔ.
Ακόμη, δόθηκε η δυνατότητα ένταξης στα μέτρα στήριξης, επιχειρήσεων βάσει του ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας, υπό την προϋπόθεση ότι τα ακαθάριστα έσοδα του 2018 από τη δευτερεύουσα δραστηριότητα είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ.

 

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών στο πλαίσο στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας προετοιμάζει επιμορφώσεις εργαζομένων και ανέργων στο άμεσο διάστημα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Helpdesk υποστήριξης.


Γιούλα Ζαχιώτη

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς