Logo
pharm24

10 τρόποι για να απολαύσεις τη ζωή μετά τα 50

Ευζωία

05 Ιουλίου 2022

BarbaraHannahGrufferman

Η Barbara Hannah Grufferman είναι μία γυναίκα που ξέρει να αγαπά την κάθε ηλικία που διανύει. Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας και ο στόχος της είναι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν εξίσου κάθε στάδιο της ζωής τους.

 

Έχει γράψει το επιτυχημένο βιβλίο “Τα καλύτερα πράγματα που συμβαίνουν μετά τα 50” ενώ παράλληλα αρθρογραφεί τακτικά στο διάσημο Huffington Post. Παράλληλα υποστηρίζει τον μη κυβερνητικό οργανισμό AARP, που σκοπό έχει να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιλέξουν έναν όμορφο τρόπο ζωής, όσο μεγαλώνουν.

 

Ποια είναι λοιπόν τα 10 tips για μία χαρούμενη ζωή μετά τα 50, που μοιράζεται μαζί μας η Barbara Hannah Grufferman;

 

1. Συνεχίστε να δικτυώνεστε


Ανεξάρτητα από το αν εργάζεστε, εάν έχετε πάρει σύνταξη ή αν σκέφτεστε να παραιτηθείτε, το να γνωρίζετε νέους ανθρώπους είναι πολύ αναζωογονητικό. Σύμφωνα με την αρθρογράφο, είτε χρησιμοποιώντας μία πλατφόρμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε μέσα από κάποιο χόμπι που απαιτεί τη φυσική παρουσία ανθρώπων, είναι πολύ ωραίο να μένεις συνδεδεμένος με άλλους ανθρώπους.

 

2. Φτιάξτε τη δική σας ομάδα από διευθυντές


Η Barbara Hannah Grufferman καταλαβαίνει πως η ζωή μετά τα 50 είναι γεμάτη δοκιμασίες και αλλαγές. Συχνά, οι άνθρωποι καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους και χρειάζονται ανθρώπους που είναι καλοί “managers” για να τους συμβουλευτούν. Δημιουργήστε τη δική σας ομάδα συμβούλων, που θα μπορούν να σας καθοδηγήσουν και θα τους εμπιστεύεστε. Όταν το χρειαστούν, γίνετε με τη σειρά σας και ο δικός τους σύμβουλος.

 

3. Διακόψτε το κάπνισμα


Η γνωστή συγγραφέας ακόμα δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχουν άνθρωποι που καπνίζουν. Το κάπνισμα είναι καταστροφικό για την υγεία και βασικός παράγοντας πρόβλεψης σημαντικών παθήσεων, σύμφωνα με τον οργανισμό American Lung Association. Αν λοιπόν είστε πάνω από 50 χρονών και καπνίζετε ακόμα, σας συμβουλεύει να ζητήσετε βοήθεια για την διακοπή του.

 

4. Να κάνετε ασφαλές σεξ


Υπάρχει συχνά αυτή η λανθασμένη άποψη, ότι οι άνθρωποι που είναι πάνω από 50 δεν βρίσκονται σε κανένα κίνδυνο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Μιλήστε με το σύντροφό σας για το ιατρικό σας ιστορικό, αν βρίσκεστε σε μία σταθερή σχέση. Χρησιμοποιήστε προφυλάξεις και συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας, για θέματα που αφορούν την υγεία σας σχετικά με το σεξ. Ζητήστε και από τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο, υπογραμμίζει η αρθρογράφος.

 

5. Χρησιμοποιείστε το σώμα σας


Χαρίστε στο σώμα, στο μυαλό και στο πνεύμα σας το δώρο της κίνησης. Είτε θα πει μία βουτιά στην παραλία, είτε ένας μικρός περίπατος, μην ξεχνάτε τα οφέλη του να έχετε ένα δυνατό σώμα, που θα σας υποστηρίζει καθημερινά. Είναι ίσως το μοναδικό σας στήριγμα.

 

6. Δυναμώστε τα κόκκαλά σας


Η οστεοπόρωση είναι μία πάθηση που συνδέεται έντονα με την ηλικία. Το ασβέστιο και η βιταμίνη D, η οποία βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να απορροφήσει το ασβέστιο, είναι δύο στοιχεία απαραίτητα για την υγεία σας. Επίσης σημαντική είναι η σωματική άσκηση για να δυναμώσετε όσο το δυνατό περισσότερα τα κόκκαλά σας.

 

7. Προσέξτε τις οικονομίες σας


Η Barbara Hannah Grufferman υποστηρίζει πως ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων όσο μεγαλώνουν είναι το ενδεχόμενο να μην έχουν οικονομική ασφάλεια. Σύμφωνα με έρευνες, όσο περισσότερες οικονομίες κάνετε μετά τα 50, τόσο λιγότερο άγχος θα βιώσετε. Επιλέξτε έναν άνθρωπο που πιστεύετε πως είναι καλός στο να οργανώνει τις οικονομίες του ή ένα σύμβουλο εξειδικευμένο σε οικονομικά θέματα.

 

8. Ενδιαφέρον για την κοινότητα


Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μία ζωή γεμάτη με αγαπημένα πρόσωπα, δουλειά, φίλους αλλά αυτό δεν θα πει πως δεν υπάρχουν κι άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Η ενασχόληση με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με προβλήματα που απασχολούν τις γειτονιές ή την κοινότητα στην οποία ανήκετε μπορούν να δώσουν ένα νέο νόημα στη ζωή σας.

 

9. Αγκαλιάστε το παιδί μέσα σας


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ενηλίκων είναι πως ξεχνούν πόσο ωραίο είναι το παιχνίδι. Από ζωγραφική, επιτραπέζια παιχνίδια μέχρι “χαζογέλια” και δραστηριότητες εξερεύνησης μπορείτε να φροντίσετε αυτό το παιδί που έχετε κρύψει καλά μέσα.

 

10. Συμφιλιωθείτε με την ηλικία σας


Σταματήστε να “πολεμάτε” την ηλικία σας. Είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο στη ζωή, η στιγμή που αφήνεις την νιώτη πίσω και αγαπάς τον ωριμότερο εαυτό σου. Η συγγραφέας καλεί τον κόσμο να μιλά με αγάπη και σεβασμό στον εαυτό του, σαν να ήταν ένας πολύ αγαπημένος του φίλος.

 

Η Barbara Hannah Grufferman κατάφερε να συμφιλιωθεί με την ηλικία της και να απολαμβάνει κάθε στάδιο της ζωής της. Άρα μάλλον μπορούμε κι εμείς, η ευτυχία είναι επιλογή! 

 

source: www.barbarahannahgrufferman.com

 

Attica
Attica

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς