Logo
carine

Η δύναμη του γυναικείου μυαλού

Υγεία

01 Ιουλίου 2020

H Dynami Tou Gynaikeioy Myalou 5

Οι σημερινές γυναίκες είναι δυναμικές, αποφασιστικές, έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και κατακτούν αυτό που επιθυμούν. Η δύναμη του γυναικείου μυαλού αποτυπώνεται και από ανάλυση τομογραφιών του εγκεφάλου σε 46.000 άνδρες και γυναίκες στα πλαίσια της έρευνας SPECT.

Η μελέτη αυτή ερευνά την ροή του αίματος και την δραστηριότητα του εγκεφάλου και διαπιστώθηκε ότι ο γυναικείος εγκέφαλος είναι περισσότερο δραστήριος σε μια περιοχή του που ονομάζεται προμετωπιαίος λοβός. Αυτό μας βοηθάει να εξηγήσουμε τις διαφορετικές ικανότητες των γυναικών και μας δίνει τα κλειδιά για να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους για την βελτίωση τους.


“Σωστής” ανησυχίας
Ενόρασης
Ενσυναίσθησης

 

Ανάπτυξη της δύναμης του γυναικείου μυαλού

 

 

Οι αναπτυγμένες όμως αυτές ικανότητες, μπορεί να οδηγήσουν τις γυναίκες που δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται όλες τις εμπειρίες της καθημερινότητας, πολύ περισσότερο τις ενοχλητικές ή και αρνητικές σε:

Άγχος και κατάθλιψη
Αϋπνία
Διατροφικές διαταραχές
Εμμονές σε καταστροφολογικές σκέψεις

Αυτές οι γνώσεις είναι πολύτιμες γιατί έτσι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι γυναίκες:
Ενώ θεωρούν αυτονόητη την φροντίδα των παιδιών ή των ηλικιωμένων γονιών τους και το κάνουν με αγάπη, ταυτόχρονα μπορεί να αισθάνονται ότι τα βάρη “όλου του κόσμου” έπεσαν στους ώμους τους, άρα δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν και να φροντίσουν τον εαυτό τους.


Η αυξημένη διαίσθηση τους τις κάνει να έχουν πληροφορίες από δύο πηγές ταυτόχρονα. Λογική και ένστικτο. Η κακή της όμως ερμηνεία μπορεί να τις μετατρέψει σε καταστροφολόγους που ζουν μια συνεχή ανησυχία και αγωνία.


Η ικανότητα για συνεργασία είναι πολύ σπουδαία. Αρκεί να μην τις κάνει υποχωρητικές απέναντι στις δικές τους απόψεις και επιλογές.
Ο αυτοέλεγχος, τόσο σημαντικό πλεονέκτημα στην ζωή, μπορεί να εκδηλωθεί σαν το αντίθετο του, δηλαδή να θέλουν να ελέγχουν όλους τους γύρω τους.


Η φυσιολογική για την αυτοσυντήρηση ανησυχία, να μετατραπεί σε άκριτο άγχος που δεν αφήνει το μυαλό τους να ησυχάσει.
Ο αυτοέλεγχος είναι πολύ σπουδαία ιδιότητα. Μας βοηθά εξαιρετικά στο να είμαστε υγιείς. Σωματικά, συναισθηματικά, πνευματικά.

 

 

Τι βοηθάει το γυναικείο μυαλό να δείξει τις δεξιότητες και την δύναμη του


1) Η ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη για φροντίδα των δικών μας ανθρώπων ( η έννοια των δικών μας, για άλλες γυναίκες μπορεί να είναι η οικογένεια τους και για άλλες όλος ο πλανήτης), με την αγάπη και φροντίδα για τον εαυτό τους,

2) Ισορροπία ανάμεσα στην διαίσθηση τους και τα πραγματικά γεγονότα. Άλλωστε με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διαίσθηση αντί να μετατρέπεται σε φοβία και άγχος για μελλοντικές κακοτυχίες.

3) Ζητήστε συνεργασία από τους δικού σας. Μην θεωρείται ότι δεν θα σας βοηθήσουν ή ότι θα χαλάσουν το πρόγραμμα τους ή ότι θα κάνετε πιο γρήγορα από μόνη σας.

4) Ο αυτοέλεγχος είναι πολύ σπουδαία ιδιότητα. Μας βοηθά εξαιρετικά στο να είμαστε υγιείς. Σωματικά, συναισθηματικά, πνευματικά. Θα μας βοηθήσουν στην βελτίωση του αυτοελέγχου μας:

Καλή διατροφή. Διατήρηση σταθερών των επιπέδων του σακχάρου.
Ξεκούραστος και επαρκής ύπνος.
Άσκηση
Διαλογισμός

5.) Ισορροπία μεταξύ υγιούς ανησυχίας και ηρεμίας. Ότι είπαμε ότι βοηθάει τον αυτοέλεγχο, βοηθάει και την εσωτερική ηρεμία. Επιπλέον αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης εκτός από την άσκηση, προκαλούν και βιταμίνες όπως η Β6, η τρυπτοφάνη και από την διατροφή η μαύρη σοκολάτα, η μπανάνα, το σαφράν.

Για να απορροφηθεί η τρυπτοφάνη πρέπει η ποσότητα της πρωτεΐνης να είναι μηδαμινή. Γι’ αυτό μόνο η μαύρη σοκολάτα βοηθάει και όχι η γάλακτος.

 

*Η Έφη Ρομποτή είναι Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος.

https://www.efiroboti.com/portfolio/its-not-how-fast-you-run-what-matters-is-not-stoppping/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/efi-roboti/

carine

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς