Logo
pharm24

Γιατί συνεχίζεις να βλέπεις θετικά κάποιον που επανειλημμένα σε πληγώνει;

Ευζωία

03 Οκτωβρίου 2021

Hurt

Μία φωτογραφία, με αυτή την ερώτηση, δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες από τον λογαριασμό The Female Warhol στον Instagram. H εικόνα συνοδευόταν και από το παρακάτω κείμενο.

 

“Η ρομαντικοποίηση μόνο των θετικών σημείων μιας σχέσης, δεν είναι μία ακριβής και ρεαλιστική εικόνα του πως τα πράγματα ήταν στην πραγματικότητα. Η παράβλεψη της αλήθειας είναι ένα σημάδι πως δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να βρεθεί υπεύθυνος, για το γεγονός, ότι μπορεί με κάποιον να μην είσαι συντονισμένος. 

 

Ο συμβιβασμός με σκοπό την απλή διατήρηση μιας σύνδεσης, όσο απορρίπτονται τα δικά σου όρια και standards, δεν είναι ο τρόπος που υποτίθεται λειτουργούν οι σχέσεις. Αυτό μοιάζει περισσότερο με προσκόλληση. Η αδυναμία να αφήσεις κάτι, επειδή η ανάγκη για διατήρηση της κοντινότητας και σύνδεσης είναι πολύ επείγουσα, ανεξάρτητα από τον τρόπο που η σχέση σε κάνει να αισθάνεσαι, δεν είναι ένας υγιής τρόπος σύνδεσης. Χρειάζεται να προσπαθήσεις να βάλεις τον εαυτό σου μπροστά και να καταλάβεις πως αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα, να χάσεις κάποιους ανθρώπους από κοντά σου. Οτιδήποτε και αν χάσεις, όσο τιμάς και βάζεις μπροστά εσένα, δεν είναι πραγματική απώλεια. Όσο αυτό γίνεται μία πρακτική για σένα, τόσο περισσότερο θα προσελκύεις ανθρώπους που είναι πιο κοντά σε αυτό που είσαι εσύ.”  @thefemalewarhol

 



Δυστυχώς, όλο και περισσότερο βρίσκεται στο προσκήνιο, η συγκεκριμένη ερώτηση και όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται με την παραπάνω περιγραφή. Όλοι μας έχουμε ζήσει ή γνωρίζουμε ανθρώπους που έχουν ζήσει  μία σχέση, που για να διατηρηθεί, οι βασικές ανάγκες του ενός ατόμου, έπρεπε να περιμένουν.

 

Για τους περισσότερους από εμάς, μπορεί η συνειδητοποίηση να άργησε να έρθει ή να χρειαστήκαμε βοήθεια για να μπορέσουμε να δούμε τι πραγματικά γινόταν. Όμως το να μπορέσεις, να φύγεις από μία τέτοια σχέση είναι το πρώτο βήμα, για να βρεθείς όχι μόνο πιο κοντά στον εαυτό σου, αλλά και σε ανθρώπους που μπορείτε μαζι, να μιλάτε την ίδια “συναισθηματική γλώσσα”. Μία σχέση με κοινή "συναισθηματική γλώσσα" δεν χρειάζεται λιγότερη δουλειά από μία οποιαδήποτε άλλη σχέση. Όμως είναι λιγότερο εξαντλητική και έχει περισσότερη φροντίδα και επικοινωνία. 

 

Ξεκινήστε από τα απλά, οι σκέψεις και οι ανάγκες σας, έχουν χώρο μέσα στη σχέση σας; 

 

 

source: TheFemaleWarhol

Attica
Attica

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς