Οι βεντούζες της γιαγιάς ... επανήλθαν!

Ευζωία

26 Μαΐου 2020

Oi Ventouzes Tis Giagias Epanerxontai

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν οι εναλλακτικές θεραπείες. Όταν έμαθα το 2016, ότι παγκόσμιοι κολυμβητές στην Ολυμπιάδα του Ρίο όπως ο Michael Phelps πριν από τους μεγάλους αγώνες είχαν κάνει θεραπευτικές βεντούζες, θέλησα να μάθω τι είναι.

 

Σύντομα διαπίστωσα, ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις γνωστές, παρεξηγημένες πολλές φορές βεντούζες της γιαγιάς, που θεράπευαν το κρυολόγημα.


Η θεραπεία με βεντούζες είναι μια αρχαία μορφή εναλλακτικής ιατρικής. Οι Αιγύπτιοι τις χρησιμοποιούσαν ως μορφή θεραπείας από το 1.550 π.Χ. ενώ ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες στην Ελλάδα, τη Μεσοποταμία και φυσικά στην Κίνα.


Ο θεραπευτής τοποθετεί τα ειδικά γυάλινα ή από σιλικόνη βαζάκια ή ποτήρια στο δέρμα, αφού τα έχει περάσει από μια δέσμη φλόγας.

 

 

Η βεντούζα τοποθετείται στο δέρμα και καθώς ο αέρας μέσα της ψυχραίνεται, δημιουργείται κενό. Αυτό, κάνει το δέρμα να συρρικνώνεται μέσα στη βεντούζα και να κοκκινίζει, καθώς τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται. Η βεντούζα μένει στο δέρμα συνήθως για 3 λεπτά και επαναλαμβάνεται.

 

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να κάνει κάποιος θεραπεία με βεντούζες. Πιστεύεται ότι βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τους πόνους, τις φλεγμονές, το κρυολόγημα ενώ είναι μια μέθοδος απίστευτης χαλάρωσης καθώς ο θεραπευτής κάνει μασάζ στο σώμα.


Καταθέτοντας την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι η αίσθηση που είχα μετά, ήταν απίστευτης ξεκούρασης.


Επιπλέον έχει θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμησης της κυτταρίτιδας στους γλουτούς, στα χέρια και στην κοιλιά.

 

Οι βεντούζες θεωρούνται μια καλή θεραπεία για την απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό αν και δεν έχει αποδειχθεί απόλυτα καθώς οι επιστημονικές μελέτες είναι σε εξέλιξη.


Η θεραπεία θεωρείται αρκετά ασφαλής, αρκεί να εμπιστευτείτε έναν κατάλληλα εκπαιδευμένο επαγγελματία γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να εμφανιστούν καψίματα στο δέρμα, μελάνιασμα και να ερεθιστεί η περιοχή, Τα σημάδια όμως από τις βεντούζες μην σας τρομάξουν, Θα εξαφανιστούν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.


Γιούλα Ζαχιώτη
Yioula Zachioti

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς