Πάσχα σε... καραντίνα!

Ευζωία

18 Απριλίου 2020

Pasxa Se Karantina

 

Ένα Πάσχα κάπως διαφορετικό για όλους μας φέτος. Οι συνθήκες μας επιβάλουν να μείνουμε σε καραντίνα, να μείνουμε σπίτι μας και να μην βγούμε έξω, στην ύπαιθρο, σε αυλές, σε παραλίες, σε βουνά.

Οι συνήθειές μας θα αλλάξουν λίγο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, ειδικά όταν το κάνουμε για να μείνουμε υγιείς! Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε, ότι βάζουμε την υγεία μας πάνω από τα ήθη και τα έθιμα για μία φορά, για να μπορέσουμε μετά να χαρούμε πάλι όλες τις χαρές της ζωής.

 

Όλοι μας αισθανόμαστε λίγο περίεργα, ίσως και καταθλιπτικά, που δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει, αλλά δεν πειράζει και αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά. Είναι καλό να παραδεχόμαστε το πώς αισθανόμαστε, όλες τις στιγμές, ακόμα και αυτές τις δύσκολες ψυχολογικά φάσεις της απομόνωσης, της καραντίνας.


Θα μείνουμε μόνοι μας στο σπίτι μας, αλλά δεν χρειάζεται να απομονωθούμε από τον υπόλοιπο κόσμο. Με την τεχνολογία, ανά χείρας, μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις λειτουργίες της εκκλησίας, να ακούσουμε συναυλίες και να μοιραστούμε την ημέρα μας με τους φίλους μας.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και φέτος το Πάσχα, όπως να φτιάξουμε τον παραδοσιακό οβελία, απλά στο φούρνο! Μπορούμε να φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια, να μαγειρέψουμε παραδοσιακό φαγητό, να εξασκήσουμε λιγάκι παραπάνω τις μαγειρικές μας ικανότητες.

Μπορούμε να καλέσουμε τους φίλους και τους συγγενείς μας διαδικτυακά και να το «ζήσουμε» μαζί τους! Μπορούμε να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να χαρούμε! Να χαρούμε το γεγονός ότι είμαστε καλά!

Σύντομα όλοι μας θα επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας, μέχρι τότε όμως είναι πολύ σημαντικό να αντέξουμε. Να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι μόνος του σ' όλο αυτό, όλοι μαζί το βιώνουμε και ας είμαστε χώρια!

 

Καλό μας Πάσχα λοιπόν!


Αθηνά Σαΐτη

Προτεινόμενα άρθρα για εσάς